Author Topic: Jalan di Bukit Mahkota  (Read 8885 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Muhammadon

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 65
Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #15 on: January 15, 2009, 11:37:57 AM »
Assalamualaikum...
saya ingin bertanya sedikit, mengapa jalan di BBM bertampal-tampal? xmcm BSP. maksudnya jalan tidak rata. saya salah seorang pengguna jalanraya disitu, agak risau juga nak lalu situ. kena berhati-hati. nak ikut laluan kiri, jalan xelok. risau gak nk lalu. cian kat kenderaan "besar" yang lalu, terpaksa slow. siapa yang dipertanggungjawabkan hal ini? :o :-[ ??? :-\

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #16 on: January 15, 2009, 05:19:39 PM »
sy pn tak tau sapa yg tampal..pemaju ke sendirian bhd....camne kasi pekena pemaju ni buat maintenance kat jalan di BM? amik gambar pastu htr ke pemaju ok ke?

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #17 on: January 16, 2009, 08:26:28 AM »
nasib baik dia tampal...
kalu dibiarkan berlubang-lubang lagi ler haru... 8)

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #18 on: January 16, 2009, 10:10:49 AM »
nasib baik dia tampal...
kalu dibiarkan berlubang-lubang lagi ler haru... 8)

Keadaan jalan di Bukit Mahkota ini sama saja dengan Keadaan jalan di Mahkota Cheras. . .terukk !!   Almaklum dari pemaju yang sama Araprakk !!

Bukit Mahkota + Mahkota Cheras = Apaprakk  ::)
___________________
aku /..PMB

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #19 on: January 16, 2009, 11:34:06 AM »
apa kata alang2 korang dh selalu online ni...korang fill up for lion ni...beramai-ramai kita komplen kat dia...kalau dah ramai2 komplen pasal keadaan jalan....baru best

http://www.lion.com.my/WebCorp/Homepage.nsf/FeedbackUser

aku dh hantor sekeping dua pasal jalan berlubang2...letak je...kasi congest database dia...

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #20 on: January 16, 2009, 11:52:45 AM »
apa kata alang2 korang dh selalu online ni...korang fill up for lion ni...beramai-ramai kita komplen kat dia...kalau dah ramai2 komplen pasal keadaan jalan....baru best

http://www.lion.com.my/WebCorp/Homepage.nsf/FeedbackUser

aku dh hantor sekeping dua pasal jalan berlubang2...letak je...kasi congest database dia...

bagus idea tu... ;)

muhim

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 27
  • Gender: Male
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #21 on: April 16, 2009, 08:55:21 PM »
den ada 1 masalah kat jln bm 3/12...

ada 2 eko raksaksa 1 caler hijau 1 lg caler kuning..

parking kat simpang...

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #22 on: April 17, 2009, 08:21:02 AM »
den ada 1 masalah kat jln bm 3/12...

ada 2 eko raksaksa 1 caler hijau 1 lg caler kuning..

parking kat simpang...

raksaksa apa la pulak ni.... ;D....ader 2 eko lagi....nak tolong panggilkan ultraman ke.... ;D ;D

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #23 on: April 17, 2009, 10:24:10 AM »
Waahh.... smalam jln main road telah ditampal oleh kontraktor mana tah.... tp tampal je la.... apsal x turap terus..... pastu jgn bagi lori/treller masuk kat BM ni.... tu yg punca jalan beralun tu... yg Guard tu plak cam patung je.... Tengok je.....

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #24 on: April 17, 2009, 11:21:14 AM »
pada pendrapart aku la, letak muka david ng dengan cy tan just several inches dari road surface, kalau jalan beralun, muka diaorang kena sagat kat jalan.... heeee.... baru la dapat jalan yang amat rata.....

muhim

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 27
  • Gender: Male
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #25 on: April 18, 2009, 12:01:24 AM »
den ada 1 masalah kat jln bm 3/12...

ada 2 eko raksaksa 1 caler hijau 1 lg caler kuning..

parking kat simpang...

raksaksa apa la pulak ni.... ;D....ader 2 eko lagi....nak tolong panggilkan ultraman ke.... ;D ;D

tuula..........

bas sekolah ngan bas pesiaran tu....x sesuai la parking kat situ

dah belobang2 surface jln dkejeknnye.....

sape nak tggjwb tuh??????????.......
« Last Edit: April 18, 2009, 12:05:55 AM by muhim »

jebateja

  • Kek Gula Hangus Lazat, Home Made..
  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 183
  • Gender: Male
  • jebateja
    • Meh tempah kek gula hangus dan pelbagai lagik
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #26 on: April 18, 2009, 06:13:40 AM »
Last week...wife En Razali ( yg jual air kelapa dan air tebu tu...ada van bawak budak sekolah ) xcident pasal jalan berlubang. Keta lain elak lubang..masuk jalan keta yang wife nyer bawak....terkejut meyebabkan wife nyer hentam 2 batang pokok.

Keta remuk..katanyer dah tak leh pakai.....tapi sib baik wife nyer tak apa2....

Sebabnyer apa.....JALAN BERLUBANG...pehhhhh

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #27 on: April 18, 2009, 09:07:44 AM »
Last week...wife En Razali ( yg jual air kelapa dan air tebu tu...ada van bawak budak sekolah ) xcident pasal jalan berlubang. Keta lain elak lubang..masuk jalan keta yang wife nyer bawak....terkejut meyebabkan wife nyer hentam 2 batang pokok.

Keta remuk..katanyer dah tak leh pakai.....tapi sib baik wife nyer tak apa2....

Sebabnyer apa.....JALAN BERLUBANG...pehhhhh

Dah ditampal pun..... tp tak tau la berapa lama bleh tahan....

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #28 on: April 18, 2009, 02:50:01 PM »


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

jebateja

  • Kek Gula Hangus Lazat, Home Made..
  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 183
  • Gender: Male
  • jebateja
    • Meh tempah kek gula hangus dan pelbagai lagik
Re: Jalan di Bukit Mahkota
« Reply #29 on: April 18, 2009, 02:53:37 PM »


jalan tu berlubang satu hal...pas tu design jalan pun cam trek lumba cub prix....selekoh semua tajam...pemaju kena repair semua n design balik...

betul2..kadang2 sedap gak layan....bukan apa....bila terasa rindu kat Jalan Bukit Putus, situ bole je lepaskan gian.....