Author Topic: Anjing Makin banyak la pulakk  (Read 3019 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ummi Ammar

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 106
  • Gender: Female
Anjing Makin banyak la pulakk
« on: 23 Dec, 03:39:45 PM »
Menjak dua menjak ni, ada banyak pulak anjing kat taman kita ni.. Memula macam ada seekor je, pas tu makin banyak lak geng geng anjing tu.. bahaya untuk bot bot kecil macam saya..

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #1 on: 24 Dec, 11:44:17 AM »
Komplen aje kat e-Aduan MPKj http://stars.mpkj.gov.my/iresponz/index.cfm - ada kategori khas untuk aduan anjing liar
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Ummi Ammar

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 106
  • Gender: Female
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #2 on: 24 Dec, 03:27:46 PM »
Makasih Jabar.. skarang juga saya report..

mazeli

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 78
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #3 on: 27 Dec, 07:11:51 PM »
Who let the dogs out, woof..woof..woof

Hrp jgn la dia jadikn dpn umah kita port melepas diorg, sekali buang mmg jawabnya teros jadi port wajib la

elma

  • Guest
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #4 on: 27 Dec, 08:17:09 PM »
ni nk citer jugak ni...agak sedih la :(..sebab hari tu naik motor dgn kawan..
nak pegi keje masuk awal jam 7.30 am.. ;D
kira2 jam 7 am dr rumah..sampai lepas jambatan yg banyak lembu tu, tiba2 ade la sekumpulan anjing lebih dari 5 ekor keluar dari gate kilang yg warna biru tu..anjing tu terus meluru ke motor sy..dah la baru je lepas bumper, so paham2 jela macam mane kelajuan motor that time (honda ex5 lak tu)..masing2 (anjing2) menyalak kat kitorang sampai sy angkat kaki sebab takut kena gigit..ade sekor anjing tu, dahla warne hitam, dia la ketuanya yg starting sergah kitorang..adoi..sejuk2 tgn pulas handle motor..mmg takleh lupa la muke anjing tu..
skrg ni, kalau lalu situ je, mesti cam trauma sikit la..mmg nk join buat aduan sekali ni..takleh jadi!! hidup rasa terancam..  :(

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #5 on: 27 Dec, 11:34:03 PM »
Ni yg x sedap dgr ni. Anjing liar/x lesen ni mmg sensitif pd org islam. Saya x faham, kenapa d tpt tinggal lama dl[maaf, nak bgtau..kaw dap, ramai cina] bl ada aduan ttg anjing, hampir semua anjing liar hilang n anjing2 jiran si pengadu pun d periksa ada lesen/x. Dlm masa sebulan, anjing2 liar hilang.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #6 on: 28 Dec, 12:39:47 AM »
saya pun dah buat anduan... lagi ramai mengadu lagi baik

Ummi Ammar

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 106
  • Gender: Female
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #7 on: 29 Dec, 04:00:20 PM »
pakat ramai ramai buat aduan.. budak budak nak main basikal petang petang pun bahaya gak kalau anjing liar banyak

Bob D Sayotters

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • Sarawak Selamanya
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #8 on: 03 Jan, 03:11:40 PM »
ajak kengkawan dari Vietnam dtg melawat taman kita..... hihihihihi......
"...Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..."

elma

  • Guest
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #9 on: 04 Jan, 04:06:08 PM »
betul2..mmg cepat la anjing2 liar pupus dari taman kita ni..

syuk

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 178
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #10 on: 07 Jan, 11:09:19 AM »
ajak kengkawan dari Vietnam dtg melawat taman kita..... hihihihihi......
Bob..memang TERBAEKKKKKKKKKKKKKKKKKKK  ;D
13 Jalan Impian Putra 4/5A,
Taman Impian Putra,
43000 Bangi,
Selangor Darul Ehsan.

Bob D Sayotters

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 171
  • Gender: Male
  • Sarawak Selamanya
Re: Anjing Makin banyak la pulakk
« Reply #11 on: 07 Jan, 05:14:04 PM »
waakakkakakakakaaaaa.............
"...Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..."