Author Topic: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan  (Read 40153 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #75 on: 27 Oct, 01:48:35 PM »
Tuan2;

Dah adakan perbincangan ke antara wakil penduduk dengan Pemaju (Araprop/Araprak?).
Kena sound kat dia orang tuh...
Pasal bau busuk tu...memang datang dari Sg Kembong.
Mak & Abah saya yg dok kat situ menghadapi masalah lalat, bau busuk etc. kalau buat kenduri...lalat lebih ramai dari tetamu...
Dulu tempat tu macam nak tutup...entahla...wallAhua'lam

kalu pasai jalan...dengar cito masih under pemaju, MPKj sruh depa baiki dulu jalan tu baru serah kat PBT.tak tau la bilo...accident dah slalu dah..bkn cedera parah lg..yg meninggal pun ada...ntah laa...
Sib baik masa sy buat mkn2 sempena aidilfitri aritu..bau busuk tu segan nak muncul..selera ler tetamu mkn mlm tu..klu tak..ntah laaa..

APAI

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #76 on: 28 Oct, 08:04:23 AM »
Cikmelah;

saya simpati atas kejadian2 kemalangan tersebut. Moga pemaju cepat 2 la senggara jalan2 yg beralun2, berlobang dan takde penutup manhole tu...

Wallahua'lam.

norno74

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 134
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #77 on: 28 Oct, 04:00:13 PM »
1 lagi isu kat BBM nie yang memang x puas hati ialah time amik sampah . 

Amik sampah ikut suka mak bapak dia orang je... kadang amik kadang tak... ada kekadang tu sampai naik berulat... kalu rase x bley nak amik selalu sediakanlah 1 tong sampah besar kat setiap seksyen ke supaya bleyla kita orang pi buang kat situ... nie kalu x di amik tergantung la plastik sampah tu kat pagar sampai naik busuk dan berulat... >:(

Kalu sampah yang digantung kat pagar tu x diganggu oleh binatang2 tak pe... nie bila balik keja je sampah tu mesti berterabur kat depan pagar sebab kena gigit plastiknye ngan kucing @ anjing liar.... >:(

Dulu, biasanya sampah dikutip 3 kali dalam seminggu tapi sekarang nie... dah makin kurang nampaknya.. contohnye dalam minggu nie... daripada hari jumaat lepas sampai ke pagi tadi sampah x diamik langsung... so, i rase u all bley taula kan baunye macam mane...

1 lagi yang norno perasan, depa nie suka amik sampah tengah malam ataupun kul 3@4 pagi...kekadang tu kita kalau malam memang x kuarkan sampah sebab x nak ianya dimakan/dikacau oleh anjing2 liar @ kucing... Bila x dikeluarkan apa lagi jawabnye berulat la nak tunggu depa datang amik sampah lagi...

Ade pernah 1 hari tu, norno pun x tau macam mane depa amik sampah nie, coz norno letak kat atas lantai tepi pagar tapi belah dalam (kawasan rumah) and bila pagi tu norno bangun tido tengok sampah tu da x de... pelik gak.. tapi sampai ari nie still x dapat jawapannye... ???

Mintak tolong sesape yang bley komplain pasal time untuk pengutipan sampah nie...geram betul la...

Jiran Sepakat Membawa Berkat..

APAI

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #78 on: 28 Oct, 04:43:01 PM »
Cik Norno74;

saya cadangkan beli tong sampah besar hitam tu siap ngan penutup sekali...
kalau gantung kat pagar ngan plastik je memang le jadi kesukaan haiwan2.. ;D ;D ;D

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #79 on: 28 Oct, 08:18:23 PM »
1 lagi yang norno perasan, depa nie suka amik sampah tengah malam ataupun kul 3@4 pagi...kekadang tu kita kalau malam memang x kuarkan sampah sebab x nak ianya dimakan/dikacau oleh anjing2 liar @ kucing... Bila x dikeluarkan apa lagi jawabnye berulat la nak tunggu depa datang amik sampah lagi...

Ade pernah 1 hari tu, norno pun x tau macam mane depa amik sampah nie, coz norno letak kat atas lantai tepi pagar tapi belah dalam (kawasan rumah) and bila pagi tu norno bangun tido tengok sampah tu da x de... pelik gak.. tapi sampai ari nie still x dapat jawapannye... ???

Mintak tolong sesape yang bley komplain pasal time untuk pengutipan sampah nie...geram betul la...




Klau time2 camni ada baik dan buruknya....

Klau diorang jenis jujur ok le..... org nk pecah rumah pun takut....

Tp klau jenis yg sama dgn geng pecah rumah.... boleh dikira bahaya nih....

norno74

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 134
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #80 on: 29 Oct, 03:27:25 PM »
Apai,

Perkara itu memang akan norno pertimbangkan.  Bagus untuk mengelakkan sampah daripada dimakan oleh binatang2 liar... Tapi kalau da hampir seminggu x kutip norno rase kat dalam tong tu da pasti penuh ngan ulat2 sampah....eeeiiii...
Jiran Sepakat Membawa Berkat..

jerry_zita

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #81 on: 29 Oct, 04:30:13 PM »
1 lagi yang norno perasan, depa nie suka amik sampah tengah malam ataupun kul 3@4 pagi...kekadang tu kita kalau malam memang x kuarkan sampah sebab x nak ianya dimakan/dikacau oleh anjing2 liar @ kucing... Bila x dikeluarkan apa lagi jawabnye berulat la nak tunggu depa datang amik sampah lagi...

Ade pernah 1 hari tu, norno pun x tau macam mane depa amik sampah nie, coz norno letak kat atas lantai tepi pagar tapi belah dalam (kawasan rumah) and bila pagi tu norno bangun tido tengok sampah tu da x de... pelik gak.. tapi sampai ari nie still x dapat jawapannye... ???

alamak..first time gak dpt tau area taman2 ada contractor collect sampah tgh malam@pagi2..pbt tau ke dorang keje time cam ni...rasa mcm something wrong somewhere..hehehe. mayb kena share info ni dgn pbt...

norno74

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 134
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #82 on: 30 Oct, 03:31:54 PM »
betul jerry_zita, contohnye malam tadi... mase norno balik kerja kul 10.30 malam sampah still tergantung kat pagar... tapi dalam kul 3.30 pagi, norno bangun buat susu anak, norno tengok sampah tu dah x de.... (memang stail norno, kalu bangun t/malam akan jengok kat pintu sliding atau tingkap).
Jiran Sepakat Membawa Berkat..

jerry_zita

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #83 on: 02 Nov, 01:32:34 PM »
(memang stail norno, kalu bangun t/malam akan jengok kat pintu sliding atau tingkap).

mcm samer je cara kita ni..huhu....rasa nyer better double confirm ngan PBT..
at least dapat kepastian....hehe cuma klu dorang tu betol2 keje..best arr coz ada orang tgk2 kan
area taman pada waktu camtu...

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #84 on: 09 Nov, 10:58:47 PM »
Apa lagi isu lain kat BBM? Adakah bilangan penyewa Asing daripada Bangladesh....India...Indonesia....Myanmar.... Pakistan apa lagi orang asing yang ada....(??? ) mengganggu ketenteraman anda? Setakat ini saya tak pernah nampak Pak Itam kat sini...kat vista seri putra ada pak itam. Student dari Chad...siap boleh speaking French, English, Arab , Melayu....Chadish(?).

norno74

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 134
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #85 on: 10 Nov, 03:34:51 PM »
Setakat nie, kat Sek. 3 cuma ade nampak mamat bangla ngan nepal je... indon lagi la jangan cakap... memang da macam kat tempat mereka... harap2la.. kumpulan mamat2 hitam nie x masuk seksyen 3... kalu x memangla x senang duduk.... huwahuwahuwa...
Jiran Sepakat Membawa Berkat..

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #86 on: 10 Nov, 04:11:18 PM »
Setakat nie, kat Sek. 3 cuma ade nampak mamat bangla ngan nepal je... indon lagi la jangan cakap... memang da macam kat tempat mereka... harap2la.. kumpulan mamat2 hitam nie x masuk seksyen 3... kalu x memangla x senang duduk.... huwahuwahuwa...

kat sek 5 mamat bangla siap rembat payapa lagi.....tu belum kira buah pelam tinggal tangkai je.....skrg ni anjing liar pun bleh gak dikategorikan sebagai pengacau....dah semakin banyak....kalau 10 mlm keatas diap jogging berkumpulan.... ???
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

jaworld

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #87 on: 10 Nov, 04:19:17 PM »
Setakat nie, kat Sek. 3 cuma ade nampak mamat bangla ngan nepal je... indon lagi la jangan cakap... memang da macam kat tempat mereka... harap2la.. kumpulan mamat2 hitam nie x masuk seksyen 3... kalu x memangla x senang duduk.... huwahuwahuwa...

kat sek 5 mamat bangla siap rembat payapa lagi.....tu belum kira buah pelam tinggal tangkai je.....skrg ni anjing liar pun bleh gak dikategorikan sebagai pengacau....dah semakin banyak....kalau 10 mlm keatas diap jogging berkumpulan.... ???

siap jogging berkumpulan bro ??? ??? ??? hahahahahhahahahahahah, lawak la lu bro. guling2 kat sini nie, hahahahahhahahahahh ;D. Selalunya, agak2 berapa jauh diorg jogging mlm2 bro? ;D ;D ;D. and mlm apa selalu diorg jogging???

kirana

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
  • Gender: Female
Re: Bandar Bukit Mahkota >> SICK OF DIRT !!!!
« Reply #88 on: 16 Nov, 09:59:14 AM »








SENANG JER, KLU DH MELAMPAU SGT KOTOR DN BAU NYA, PANGGIL LA EN KARAM DR TV3...PASTU BARU PIHAK YG BERKENAAN KELAM KABUT BUAT KEJE.. :o

HEHE..HARAP DI MAAFKAN KLU PENDAPAT SY KETERLALUAN..











Wuiiii....kalau nak cakap pasal defect, tak habis sampai besok ooo...antaranya, biar saya kasitau kat sini.

Beli rumah beratus ribu, tapi bila bukak air paip...keluar air meleleh je. Bila upah konsultan luar tengok, rupanya Araprak dah tipu. Diorang pasang paip masuk ke rumah undersize. Volume air masuk, dikongsi ke seluruh rumah melalui paip kecik tu je. Lepas komplen dekat berbulan jugaklaa, diorang bypass paip tu. SEMUA RUMAH araprak buat camni...diulangi, SEMUA RUMAH!! So, tak leh nak kata defect jugak....diorang  tipu!!

Salah sorang penghuni, ceritanya pasal pasang air cond. Connect semua paip/wayer kat dinding tu (built in), bila bukak air cond dah dekat sejam, air sejatan tu tak keluar kat hujung yg menghala ke longkang tu. Tetengok dinding habis basah....rupanya paip PVC tu ada kat hujung air cond dengan hujung longkang je...tengah-tengah tak de!! Pecah abis semua dinding bilik-bilik untuk repair....(pecah kepala pikir camana boleh jadi camni).

Tu belum masuk kes wayer/telekom point tak connect ke main switch board, atap bocor, dinding retak, dsb. Pening kepala ooo....


Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Bandar Bukit Mahkota >> SICK OF DIRT !!!!
« Reply #89 on: 16 Nov, 12:34:59 PM »

SENANG JER, KLU DH MELAMPAU SGT KOTOR DN BAU NYA, PANGGIL LA EN KARAM DR TV3...PASTU BARU PIHAK YG BERKENAAN KELAM KABUT BUAT KEJE.. :o

HEHE..HARAP DI MAAFKAN KLU PENDAPAT SY KETERLALUAN..


Pendapat tu ok..... cuma "caps lock" je nk kene ejas...  ;D ;D ;D ;D

Selamat datang ke PMC...