Author Topic: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan  (Read 39132 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jerry_zita

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #90 on: 29 Oct, 04:30:13 PM »
1 lagi yang norno perasan, depa nie suka amik sampah tengah malam ataupun kul 3@4 pagi...kekadang tu kita kalau malam memang x kuarkan sampah sebab x nak ianya dimakan/dikacau oleh anjing2 liar @ kucing... Bila x dikeluarkan apa lagi jawabnye berulat la nak tunggu depa datang amik sampah lagi...

Ade pernah 1 hari tu, norno pun x tau macam mane depa amik sampah nie, coz norno letak kat atas lantai tepi pagar tapi belah dalam (kawasan rumah) and bila pagi tu norno bangun tido tengok sampah tu da x de... pelik gak.. tapi sampai ari nie still x dapat jawapannye... ???

alamak..first time gak dpt tau area taman2 ada contractor collect sampah tgh malam@pagi2..pbt tau ke dorang keje time cam ni...rasa mcm something wrong somewhere..hehehe. mayb kena share info ni dgn pbt...

norno74

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 134
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #91 on: 30 Oct, 03:31:54 PM »
betul jerry_zita, contohnye malam tadi... mase norno balik kerja kul 10.30 malam sampah still tergantung kat pagar... tapi dalam kul 3.30 pagi, norno bangun buat susu anak, norno tengok sampah tu dah x de.... (memang stail norno, kalu bangun t/malam akan jengok kat pintu sliding atau tingkap).
Jiran Sepakat Membawa Berkat..

jerry_zita

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #92 on: 02 Nov, 01:32:34 PM »
(memang stail norno, kalu bangun t/malam akan jengok kat pintu sliding atau tingkap).

mcm samer je cara kita ni..huhu....rasa nyer better double confirm ngan PBT..
at least dapat kepastian....hehe cuma klu dorang tu betol2 keje..best arr coz ada orang tgk2 kan
area taman pada waktu camtu...

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #93 on: 09 Nov, 10:58:47 PM »
Apa lagi isu lain kat BBM? Adakah bilangan penyewa Asing daripada Bangladesh....India...Indonesia....Myanmar.... Pakistan apa lagi orang asing yang ada....(??? ) mengganggu ketenteraman anda? Setakat ini saya tak pernah nampak Pak Itam kat sini...kat vista seri putra ada pak itam. Student dari Chad...siap boleh speaking French, English, Arab , Melayu....Chadish(?).

norno74

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 134
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #94 on: 10 Nov, 03:34:51 PM »
Setakat nie, kat Sek. 3 cuma ade nampak mamat bangla ngan nepal je... indon lagi la jangan cakap... memang da macam kat tempat mereka... harap2la.. kumpulan mamat2 hitam nie x masuk seksyen 3... kalu x memangla x senang duduk.... huwahuwahuwa...
Jiran Sepakat Membawa Berkat..

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #95 on: 10 Nov, 04:11:18 PM »
Setakat nie, kat Sek. 3 cuma ade nampak mamat bangla ngan nepal je... indon lagi la jangan cakap... memang da macam kat tempat mereka... harap2la.. kumpulan mamat2 hitam nie x masuk seksyen 3... kalu x memangla x senang duduk.... huwahuwahuwa...

kat sek 5 mamat bangla siap rembat payapa lagi.....tu belum kira buah pelam tinggal tangkai je.....skrg ni anjing liar pun bleh gak dikategorikan sebagai pengacau....dah semakin banyak....kalau 10 mlm keatas diap jogging berkumpulan.... ???
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

jaworld

  • Guest
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #96 on: 10 Nov, 04:19:17 PM »
Setakat nie, kat Sek. 3 cuma ade nampak mamat bangla ngan nepal je... indon lagi la jangan cakap... memang da macam kat tempat mereka... harap2la.. kumpulan mamat2 hitam nie x masuk seksyen 3... kalu x memangla x senang duduk.... huwahuwahuwa...

kat sek 5 mamat bangla siap rembat payapa lagi.....tu belum kira buah pelam tinggal tangkai je.....skrg ni anjing liar pun bleh gak dikategorikan sebagai pengacau....dah semakin banyak....kalau 10 mlm keatas diap jogging berkumpulan.... ???

siap jogging berkumpulan bro ??? ??? ??? hahahahahhahahahahahah, lawak la lu bro. guling2 kat sini nie, hahahahahhahahahahh ;D. Selalunya, agak2 berapa jauh diorg jogging mlm2 bro? ;D ;D ;D. and mlm apa selalu diorg jogging???

kirana

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
  • Gender: Female
Re: Bandar Bukit Mahkota >> SICK OF DIRT !!!!
« Reply #97 on: 16 Nov, 09:59:14 AM »








SENANG JER, KLU DH MELAMPAU SGT KOTOR DN BAU NYA, PANGGIL LA EN KARAM DR TV3...PASTU BARU PIHAK YG BERKENAAN KELAM KABUT BUAT KEJE.. :o

HEHE..HARAP DI MAAFKAN KLU PENDAPAT SY KETERLALUAN..











Wuiiii....kalau nak cakap pasal defect, tak habis sampai besok ooo...antaranya, biar saya kasitau kat sini.

Beli rumah beratus ribu, tapi bila bukak air paip...keluar air meleleh je. Bila upah konsultan luar tengok, rupanya Araprak dah tipu. Diorang pasang paip masuk ke rumah undersize. Volume air masuk, dikongsi ke seluruh rumah melalui paip kecik tu je. Lepas komplen dekat berbulan jugaklaa, diorang bypass paip tu. SEMUA RUMAH araprak buat camni...diulangi, SEMUA RUMAH!! So, tak leh nak kata defect jugak....diorang  tipu!!

Salah sorang penghuni, ceritanya pasal pasang air cond. Connect semua paip/wayer kat dinding tu (built in), bila bukak air cond dah dekat sejam, air sejatan tu tak keluar kat hujung yg menghala ke longkang tu. Tetengok dinding habis basah....rupanya paip PVC tu ada kat hujung air cond dengan hujung longkang je...tengah-tengah tak de!! Pecah abis semua dinding bilik-bilik untuk repair....(pecah kepala pikir camana boleh jadi camni).

Tu belum masuk kes wayer/telekom point tak connect ke main switch board, atap bocor, dinding retak, dsb. Pening kepala ooo....


Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Bandar Bukit Mahkota >> SICK OF DIRT !!!!
« Reply #98 on: 16 Nov, 12:34:59 PM »

SENANG JER, KLU DH MELAMPAU SGT KOTOR DN BAU NYA, PANGGIL LA EN KARAM DR TV3...PASTU BARU PIHAK YG BERKENAAN KELAM KABUT BUAT KEJE.. :o

HEHE..HARAP DI MAAFKAN KLU PENDAPAT SY KETERLALUAN..


Pendapat tu ok..... cuma "caps lock" je nk kene ejas...  ;D ;D ;D ;D

Selamat datang ke PMC...

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #99 on: 17 Nov, 02:14:54 PM »
Setakat nie, kat Sek. 3 cuma ade nampak mamat bangla ngan nepal je... indon lagi la jangan cakap... memang da macam kat tempat mereka... harap2la.. kumpulan mamat2 hitam nie x masuk seksyen 3... kalu x memangla x senang duduk.... huwahuwahuwa...

Saya baru prasan kat Sek 4 ni pun dah ada nepal...klu indon tu mmg ada rasenyer. tapi herankan..mcm mane tuan rumah ni bleh sewakan rumah depa pd warga asing??terutama PATI laaa.

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #100 on: 17 Nov, 02:22:13 PM »
Setakat nie, kat Sek. 3 cuma ade nampak mamat bangla ngan nepal je... indon lagi la jangan cakap... memang da macam kat tempat mereka... harap2la.. kumpulan mamat2 hitam nie x masuk seksyen 3... kalu x memangla x senang duduk.... huwahuwahuwa...

Saya baru prasan kat Sek 4 ni pun dah ada nepal...klu indon tu mmg ada rasenyer. tapi herankan..mcm mane tuan rumah ni bleh sewakan rumah depa pd warga asing??terutama PATI laaa.

Abg2 RELA kan ramai kat Sek 4... apa lg.... report la.... RELA ku pujukkkkk....  ;D

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #101 on: 18 Nov, 01:38:33 PM »
Abg2 RELA kan ramai kat Sek 4... apa lg.... report la.... RELA ku pujukkkkk....  ;D
[/quote]

huahuahua...mana ada ramai...ade 2 3 kerat jer..kat sek 3 ramai kot. Sebut pasal RELA ni..dengar cite, RELA akan adakan pengambilan anggota baru kat kaw penjaja sek 4 ( depan kedai sek 4 ) ari sabtu ni..so meh ler penduduk BBM reramai join RELA. cikmelah mmg minat pasukan beruniform ni..ingat nak join..tp segan lak cz x dengar pun warga BBM yg wanita ada join RELA...klu ada srikandi2 berminat nak sertai RELA bgtau ler cikmelah...leh cikmelah join skali. :D :D :D :D


Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #102 on: 26 Nov, 03:22:55 PM »
.......Sebut pasal RELA ni..dengar cite, RELA akan adakan pengambilan anggota baru kat kaw penjaja sek 4 ( depan kedai sek 4 ) ari sabtu ni....
Apa macam dengan pengambilan Ahli RELA? Ramai ahli baru terutama daripada seksyen 4?

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan
« Reply #103 on: 30 Nov, 01:32:58 PM »
.......Sebut pasal RELA ni..dengar cite, RELA akan adakan pengambilan anggota baru kat kaw penjaja sek 4 ( depan kedai sek 4 ) ari sabtu ni....
Apa macam dengan pengambilan Ahli RELA? Ramai ahli baru terutama daripada seksyen 4?

ontah...tdk pulak cikmelah tahu. ramai laa kot. suffian x join ker???

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Isu Isu BBMahkota yang aku perasan_Masjid BBM
« Reply #104 on: 15 Dec, 01:24:20 PM »
Apa cerita Masjid BBM ni? Boleh tolong update. Dapat khabar angin pun tak pe.  :D