Author Topic: Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com  (Read 2398 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com
« on: 21 Feb, 05:05:31 PM »
Masalah mengaccess Putra-Mahkota.com dilaporkan di sini.  Input anda penting utk memastikan forum sentiasa berfungsi.

Nak tanya, Sekitar 17-20 Feb, 2011 saya menghadapi masalah mengaccess Putra Mahkota.com.  (Location, Turkmenistan).  Just nak pastikan samada time tu forum kita down, or Internet kat sini yg problem...  Kalau tengok statistic (hari ni) seminggu lepas mcm tak ada masalah. ada je pengunjung...

so siapa yg ada masalah masuk forum tu, sila updatekan di sini juga.

TQVM.

ZaBSP

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com
« Reply #1 on: 21 Feb, 05:09:22 PM »
Saya dah tak boleh access dari opis .. dia klua gini :

Request Blocked by Proactive Scanning
 
Your request to URL "http://putra-mahkota.com/forum//" has been blocked by Web Filter Proactive Scanning. The program could potentially perform operations, which is not allowed by your administrator at this time.
Please contact Security_Admin
Malware Name: McAfeeGW: Heuristic.BehavesLike.JS.Infected.A
URL: http://putra-mahkota.com/forum/
File: http://putra-mahkota.com/forum//
File Type: -
Reputation Level: Neutral

 

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com
« Reply #2 on: 21 Feb, 05:10:39 PM »
Celcom broadband & Streamyx takde masalah antara 17/2 hinggalah ke sekarang...

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com
« Reply #3 on: 21 Feb, 05:36:17 PM »
x de masaalah(lokasi:Bandar Seri Putra)

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com
« Reply #4 on: 21 Feb, 08:26:41 PM »
line clear....
lokasi: VSP

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com
« Reply #5 on: 21 Feb, 10:59:48 PM »
Kengkadang kat opis tak bleh masuk... ada masa insya Allah updatekan hari apa yang tak leh masuk.... MOST probably sebab kena block oleh admin opis...

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com
« Reply #6 on: 21 Feb, 11:22:42 PM »
Rasanya acess masuk ke forum ini OK jer. Line clear jer.
Kes zaBSP tu mcm kena block dgn Admin ofis jer.

Sy saja2 check kat mana letaknya Turkmenistan...kot2 dkt dgn Mesir, Bahrain  atau Libya. Rupanya terletak di negera2 yg hujungnya ada 'tan'.

Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

pikiaq2006

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Re: Masalah Meng'Access' Putra-Mahkota.com
« Reply #7 on: 23 Feb, 09:27:36 PM »
Ada sesiapa guna JARING punya service tak?
Saya guna dah dekat setahun. Website lain semua bleh masuk tapi forum kita nih, tak boleh masuk.
Dah puas buat aduan tapi tak setel2.
Ada komen?