Author Topic: Broadband apa yang paling laju  (Read 8019 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

deejaVu

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
  • Gender: Female
  • the cutest ever!!!
Broadband apa yang paling laju
« on: February 24, 2011, 07:34:11 PM »
baru berkira-kira nak beli broadband.. tapi xtau lagi nk bli yg mana satu.. kat bangunan sri melati kita ni rasa2 apa yg paling best? celcom? maxis? DiGi?.. streamyx pnh guna tapi xble pakai..sapa2 yang sedang ber'broadband'ing di sri melati ni sila la kongsi2 pengalaman..apa yang anda guna, laju ke x surfing tu, line ok ke x...

najib

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #1 on: May 05, 2011, 10:37:10 PM »
salam...saya pakai Celcom BB...so far ok HSDPA signal...tapi kadang2 dia gila2 juga dapat EDGE je...tapi most of the time HSDPA..duduk level G

amran

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 272
  • Gender: Male
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #2 on: May 06, 2011, 11:36:46 AM »
Saya pakai Maxis... setakat ni dah 5 bulan pakai...ok gak la...Saya guna yang RM38.00 aje...kira kelas ekonomi..
Am

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #3 on: May 06, 2011, 12:05:01 PM »
Saya guna Celcom di Vista. Setakat ni sentiasa HSDPA signal. Takde masalah untuk browsing webpage. Kalau untuk heavy download, rasanya tak sesuai sebab limitnya hanya 3GB (package RM68). Bila la P1 WiMAX nak sampai ke BSP... test P1 WiMAX kat Bandar Baru Bangi, laju giler...

amran

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 272
  • Gender: Male
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #4 on: May 06, 2011, 02:52:45 PM »
Bila la P1 WiMAX nak sampai ke BSP... test P1 WiMAX kat Bandar Baru Bangi, laju giler...
[/quote]  Saya tak berapa paham ngan P1 WIMAX ni...ada yang kata modem kena plug in ke power supply...so susahlah kalau kat luar rumah.....
Am

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #5 on: May 06, 2011, 05:35:27 PM »
Ada yg portable, sumber power drpd USB port... leh bawa ke mana2...

syarif

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 101
  • Gender: Male
  • Agent BIOBAX Cool Teraphy 013-6079950
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #6 on: October 18, 2011, 11:04:46 PM »
ok je maxis broadband kat melati ni.....mase pakai celcom broadband dulu memang sakit ati je...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #7 on: October 22, 2011, 08:02:11 AM »
UMobile paling laju.... tak ramai pakai lagik. Nanti bila dah ramai pakai tak tau la...

deejaVu

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
  • Gender: Female
  • the cutest ever!!!
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #8 on: November 15, 2011, 04:42:54 PM »
lamanya sy x jenguk forum neh..sampai da lupa plk..malah da beli da broadbandnya tanpa mengingati adanya jawapan2 kat forum ini.. terima kasih semua yg sudai kongsi maklumat.. saya menggunakan celcom juga akhirnya (sama dgn line tepon, ntah rasa mcm setia plk dgn celcom hahaha) so far ok la kan.. bukan nk download sgt pon, just nk surfing n streaming aje, tp kdg2 hangin jg la :)

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #9 on: March 28, 2012, 11:50:34 AM »
Minta pandangan warga forum...
Ada sesiapa guna U Mobile di Vista...
Celcom broadband dah lebih sebulan buat perangai...
Dah buat report kepada Celcom call centre...
Tapi nampaknya tiada perubahan...
Kelajuan internet kekal di bawah 100 kbs...
Mungkin dah tiba masa berubah angin...
Pakej U Mobile 7.2 Mbps (MB68) macam menarik ::)

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #10 on: March 28, 2012, 12:43:01 PM »
Minta pandangan warga forum...
Ada sesiapa guna U Mobile di Vista...
Celcom broadband dah lebih sebulan buat perangai...
Dah buat report kepada Celcom call centre...
Tapi nampaknya tiada perubahan...
Kelajuan internet kekal di bawah 100 kbs...
Mungkin dah tiba masa berubah angin...
Pakej U Mobile 7.2 Mbps (MB68) macam menarik ::)
Paling laju setakat ni UNIFI.
U Mobile pun ok lagi setakat ni.... esok tak tau la sebab aritu down sehari termasuk voice down sekali.

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #11 on: March 28, 2012, 01:32:04 PM »
Sekejap tadi dah telipon Celcom call centre...
Haritu katanya perlu seminggu untuk baiki base station Bangi Lama...
Tapi dah berminggu, connection masih ada problem...
Bila diaju soalan kepada operator, katanya masalah patutnya dah settle...
Pihak Celcom dah baiki, bil pun cantik tiada tertunggak...
Kalau nak troubleshoot, nak kena ada depan notebook ngan modem sekali...
Masalahnya sekarang di opis, kalau test sekalipun result tak sama...
Kalau kat rumah sekalipun, mesti nak kena follow skrip yang sama...
Cabut modem, restart notebook, uninstall & reinstall connection manager, bla... bla...
Selalunya lebih setengah jam ambil masanya, bebelas ringgit bil telipon hangus...
Dialog standard, salahkan notebook pengguna... >:(

Hati dah panas, mmg dah sampai masa tukar operator...
UNIFI rasanya kurang mampu, tak bebaloi untuk kegunaan yg tak seberapa...
OK U Mobile tu OK yang macam mana?
Pakej mana? Berapa kelajuan purata? 1 Mbps? Lebih?
:-\

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #12 on: April 16, 2012, 01:41:20 PM »
Sekejap tadi dah telipon Celcom call centre...
Haritu katanya perlu seminggu untuk baiki base station Bangi Lama...
Tapi dah berminggu, connection masih ada problem...
Bila diaju soalan kepada operator, katanya masalah patutnya dah settle...
Pihak Celcom dah baiki, bil pun cantik tiada tertunggak...
Kalau nak troubleshoot, nak kena ada depan notebook ngan modem sekali...
Masalahnya sekarang di opis, kalau test sekalipun result tak sama...
Kalau kat rumah sekalipun, mesti nak kena follow skrip yang sama...
Cabut modem, restart notebook, uninstall & reinstall connection manager, bla... bla...
Selalunya lebih setengah jam ambil masanya, bebelas ringgit bil telipon hangus...
Dialog standard, salahkan notebook pengguna... >:(

Hati dah panas, mmg dah sampai masa tukar operator...
UNIFI rasanya kurang mampu, tak bebaloi untuk kegunaan yg tak seberapa...
OK U Mobile tu OK yang macam mana?
Pakej mana? Berapa kelajuan purata? 1 Mbps? Lebih?
:-\

dah tukar U-Mobile ka? Camner speed, ok tak..

berkira2 nak amik YES  la..Celcom dah terminate dulu sbb geram slow cm siput....

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Broadband apa yang paling laju
« Reply #13 on: April 16, 2012, 05:29:09 PM »
U mobile punya speed sangat ok.... masa dia ok. Masa dia tak ok... sama ajer cam yg lain tuh.

YES ada coverage kat BSP tapi takde kat BBM. Yg lebih menarik kalau kat major road & highway, coverage dia ok. Performance dia... tak tau la.