Author Topic: BBQ @ PMC Forumer Year 2011  (Read 56403 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mImOsaPudiCa

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2490
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #15 on: 01 Apr, 03:43:11 PM »
kalau nak kurangkan bajet lagi...buat style porluck jer....

penganjur hanya menyediakan :

1. Tempat = RM 800.00 (katakan kena buat kat club house)
2. Kambing Untuk di BBQ kan... (RM 600.00 dengan kos rempah ratus)
3. Alatan & Kelengkapan BBQ (arang RM 50.00)
4. Kerusi dan Meja RM  RM 145.00
5. PA system - RM 250.00
6. Banner - RM 80

Total kos : RM 1925.00  - Tabung PMC RM 569.00 = - RM 1356.00

lain-lain...
 Air...Nasi goreng...bihun goreng....nugget....sausage....fries...kuih muih.....pakat la sapa nak bawak... ;D ;D ;D


                                       Like

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #16 on: 01 Apr, 03:56:16 PM »
kalau nak kurangkan bajet lagi...buat style porluck jer....

penganjur hanya menyediakan :

1. Tempat = RM 800.00 (katakan kena buat kat club house)
2. Kambing Untuk di BBQ kan... (RM 600.00 dengan kos rempah ratus)
3. Alatan & Kelengkapan BBQ (arang RM 50.00)
4. Kerusi dan Meja RM  RM 145.00
5. PA system - RM 250.00
6. Banner - RM 80

Total kos : RM 1925.00  - Tabung PMC RM 569.00 = - RM 1356.00

lain-lain...
 Air...Nasi goreng...bihun goreng....nugget....sausage....fries...kuih muih.....pakat la sapa nak bawak... ;D ;D ;D

Nak buat BBQ ni nanti bergantung kepada contribution kambing oleh tuan tanah...yang lain lain boleh di bincangkan kemudian...

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #17 on: 01 Apr, 04:02:03 PM »
kalau BBQ ni jadi ..dah boleh cipta sejarah....blom ada lagi kot ruangan forum yg buat program macam ni 2 tahun berturut-turut....lepas ni tuan tanah boleh wujudkan satu lagi tajuk khas dalam ' Komuniti Putra Mahkota' ..........."AKtiviti PMC" ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #18 on: 01 Apr, 04:37:19 PM »
kalau nak kurangkan bajet lagi...buat style porluck jer....

penganjur hanya menyediakan :

1. Tempat = RM 800.00 (katakan kena buat kat club house)
2. Kambing Untuk di BBQ kan... (RM 600.00 dengan kos rempah ratus)
3. Alatan & Kelengkapan BBQ (arang RM 50.00)
4. Kerusi dan Meja RM  RM 145.00
5. PA system - RM 250.00
6. Banner - RM 80

Total kos : RM 1925.00  - Tabung PMC RM 569.00 = - RM 1356.00

lain-lain...
 Air...Nasi goreng...bihun goreng....nugget....sausage....fries...kuih muih.....pakat la sapa nak bawak... ;D ;D ;D


banner tahun lepas aa lagi... jimat RM 80.00... PMB kena sponsor menda lain plak tahun ni... MuaHaHaHa... :D :D :D

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #19 on: 01 Apr, 08:35:51 PM »
kalau nak kurangkan bajet lagi...buat style porluck jer....

penganjur hanya menyediakan :

1. Tempat = RM 800.00 (katakan kena buat kat club house)
2. Kambing Untuk di BBQ kan... (RM 600.00 dengan kos rempah ratus)
3. Alatan & Kelengkapan BBQ (arang RM 50.00)
4. Kerusi dan Meja RM  RM 145.00
5. PA system - RM 250.00
6. Banner - RM 80

Total kos : RM 1925.00  - Tabung PMC RM 569.00 = - RM 1356.00

lain-lain...
 Air...Nasi goreng...bihun goreng....nugget....sausage....fries...kuih muih.....pakat la sapa nak bawak... ;D ;D ;D


banner tahun lepas aa lagi... jimat RM 80.00... PMB kena sponsor menda lain plak tahun ni... MuaHaHaHa... :D :D :D


Tahun lepas PMB sponsor ketam...... tahun sempena dpt baby baru.... sponsor lobster pun okey gakkk....

 ;D ;D ;D ;D ;D

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #20 on: 02 Apr, 01:10:13 AM »
Quote
Nak buat BBQ ni nanti bergantung kepada contribution kambing oleh tuan tanah...yang lain lain boleh di bincangkan kemudian...

Insya Allah ... Putra-Mahkota.com akan sponsor seekor kambing mcm tahun lepas.

Yg penting kena lantik AJK dulu.
Lepas tu boleh la buat benda2 lain antaranya, meng'adjust' dgn Club House utk discount.  ;D
« Last Edit: 02 Apr, 01:13:37 AM by Sulaiman Sabur »

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #21 on: 02 Apr, 07:54:33 AM »
MMg mantap la PMC...tiap2 tahun ader activity BBQ...Caya la... ;D ;D

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #22 on: 02 Apr, 09:29:24 AM »
Kambing utk BBG RM600???? itu lagi kurang dari 1 Dinar! Masya Allah sejak zaman Nabi SAW kambing masih 1 Dinar... Tiada Inflasi dalam Sistem Kewangan Islam (matawang Dinar)!!!

Hadis menunjukkan kambing pada 1400H dulu bernilai 1 Dinar;
?? ????? -??? ???? ???? ????- ????? ??????? ????? ?? ?? ???? ?????? ?? ?? ?????? ???? ??????? ??????? ???? ?????? ???? ???? ?? ??????? ?? ????? ???? ?? ????? ?????? ???? ???
Ertinya : Sesungguhnya Nabi SAW memberi 'Urwah satu dinar untuk membeli seekor kambing, maka (atas kebijaksanaannya) dapat dibelinya dua ekor kambing, lalu dijualnya seekor dengan harga satu dinar, lalu ia dating bertemu Nabi membawa satu dinar dan seekor kambing, maka Nabi terus mendoakannya dalam jualannya, yang jika ia membeli tanah sekalipun pasti ia akan mendapat untung" ( Riwayat Al-Bukhari, no 3642 )

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #23 on: 02 Apr, 05:01:48 PM »
Quote
Nak buat BBQ ni nanti bergantung kepada contribution kambing oleh tuan tanah...yang lain lain boleh di bincangkan kemudian...

Insya Allah ... Putra-Mahkota.com akan sponsor seekor kambing mcm tahun lepas.

Yg penting kena lantik AJK dulu.
Lepas tu boleh la buat benda2 lain antaranya, meng'adjust' dgn Club House utk discount.  ;D
Dah ada confirmation tu..baru boleh panggil TT tergempar untuk memulakan perbinncangan pembentukan AJK BBQ...Cadang tarikh dulu..

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #24 on: 02 Apr, 07:22:36 PM »
Quote
Nak buat BBQ ni nanti bergantung kepada contribution kambing oleh tuan tanah...yang lain lain boleh di bincangkan kemudian...

Insya Allah ... Putra-Mahkota.com akan sponsor seekor kambing mcm tahun lepas.

Yg penting kena lantik AJK dulu.
Lepas tu boleh la buat benda2 lain antaranya, meng'adjust' dgn Club House utk discount.  ;D
Dah ada confirmation tu..baru boleh panggil TT tergempar untuk memulakan perbinncangan pembentukan AJK BBQ...Cadang tarikh dulu..

Tahun lepas belum pindah BSP. Tahun ni dah masuk. Tahun lepas tak dapat join BBQ, tahun ni ngat nak join lah  ;D

Kene sembang masa TT untuk tetapkan tarikh dulu... Harap2 tarikh yang dicadang tu ramai yang dapat datang.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #25 on: 02 Apr, 10:00:27 PM »
Quote
Nak buat BBQ ni nanti bergantung kepada contribution kambing oleh tuan tanah...yang lain lain boleh di bincangkan kemudian...

Insya Allah ... Putra-Mahkota.com akan sponsor seekor kambing mcm tahun lepas.

Yg penting kena lantik AJK dulu.
Lepas tu boleh la buat benda2 lain antaranya, meng'adjust' dgn Club House utk discount.  ;D

Quote
Nak buat BBQ ni nanti bergantung kepada contribution kambing oleh tuan tanah...yang lain lain boleh di bincangkan kemudian...

Insya Allah ... Putra-Mahkota.com akan sponsor seekor kambing mcm tahun lepas.

Yg penting kena lantik AJK dulu.
Lepas tu boleh la buat benda2 lain antaranya, meng'adjust' dgn Club House utk discount.  ;D
Dah ada confirmation tu..baru boleh panggil TT tergempar untuk memulakan perbinncangan pembentukan AJK BBQ...Cadang tarikh dulu..

timacih tuan tanah... ;D ;D ;D

capt, pengerusi tetap TT tak baca porum lagi kot?  ::) ::) ::)

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #26 on: 02 Apr, 10:14:57 PM »
Minggu depan macam tak dapat la. Tapi kalau ada yg turun, teruskanlah. Terpaksa keluar daerah.

Secara sukarela, saya sukarela menawarkan diri untuk urusan pendaftaran.

mImOsaPudiCa

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2490
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #27 on: 03 Apr, 05:57:46 PM »
Minggu depan macam tak dapat la. Tapi kalau ada yg turun, teruskanlah. Terpaksa keluar daerah.

Secara sukarela, saya sukarela menawarkan diri untuk urusan pendaftaran.

                                    awal2 dh booking  ;D

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #28 on: 03 Apr, 08:11:17 PM »
Assalamualaikum,

Berdasarkan kejayaan BBQ tahun lepas >> http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=3372.0  apa kata diteruskan lagi utk tahun ni.  Semoga menjadi aktiviti tahunan.  Rasanya dah lebih lebih setahun 3 hari ...
(Amanat Tuan Tanah)

Sila kemukakan cadangan ...  ;D

---------------------------------------------------------------

BBQ @ PMC FORUMER 2011
Tarikh : xxx
Masa : 8.30 Malam
Tempat : xxxx

Jawatankuasa Penganjur
Penaung - xxx
1.  (1 Org) - Penyelaras program
2.  (1 Org) - Pembantu Penyelaras Program
2.  (4 Org) - Keselamatan dan Kebersihan
3.  (feisal) - Pendaftaran
4.  (4 Org) - Urusan BBQ (Menyediakan bahan mentah dan proses memanggang)
5.  (1 Org) - MC
10. (6 Org) - Penyediaan Jamuan & Persiapan

MENU
1. BBQ Kambing
2. BBQ Ayam
3. BBQ Sausage
4. Air Minuman

AKTIVITI
- Makan- Makan
- Jualan Produk PMC
- Karaoke (Test suara)
- Cabutan Bertuah (Jika ada)

Bajet
1. Sewa Club House - RM 800.00
2. Kerusi 100 buah & Meja 15 buah - RM 145.00
3. PA System - RM 250.00
4. Catering & Peralatan (100 pax) - Teh Tarik/Nasi Goreng/Sos black pepper/tong BBQ/pingan cawan -  RM 300.00 (Anggaran)
5. kambing Frozen 2 Ekor ( RM 17.00 per KG) - 1 ekor 15Kg X RM 17.00 X 2 = RM 510.00
7. Buah-buahan - RM 50.00

JUMLAH ANGGARAN BAJET : RM 2055.00

Duit baru ada RM 569.00 (kurang RM 1486.00)

Sumber kewangan : Ahli Majlis RM 500.00 ;D
Yuran : 50 Pax X RM19.72 = RM 986.00...... ;)
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BBQ @ PMC Forumer Year 2011
« Reply #29 on: 03 Apr, 08:12:54 PM »
Kena bincang tarikh sesuai.... ;)
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku