Author Topic: trailer panjang depan kedai bukit mahkota  (Read 12783 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

besout

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 136
  • Gender: Male
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #15 on: April 24, 2011, 08:44:46 PM »
Memang melampau panjang trailer tu.. Bahaya betul.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #16 on: April 25, 2011, 11:20:02 AM »
bahaya utk spesis rabun ayam, x nmpak trailer tu ttonggoh kt c 2 mlm2  ;D
driver tu dok dkt blkg deretn kedai sek 4 kn?

nampak gayanya mcm tu lah.. ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #17 on: April 25, 2011, 11:23:20 AM »
pelbagai pendapat telah diberikan..nak juga dengar cadangan penyelesaiannya pulak

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #18 on: April 25, 2011, 11:26:30 AM »
pelbagai pendapat telah diberikan..nak juga dengar cadangan penyelesaiannya pulak
Kalau kat tempat lain, treler2 panjang dan lori kargo ni tak bolah parking kat kawasan perumahan.. kena saman..kerna dah ada tempat parking khas kenderaan berat ni...

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #19 on: April 25, 2011, 11:29:37 AM »
skrng nak kena ada volunteer utk execute cadangan penyelesaian..hehee

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #20 on: April 25, 2011, 11:38:15 AM »
pelbagai pendapat telah diberikan..nak juga dengar cadangan penyelesaiannya pulak
Kalau kat tempat lain, treler2 panjang dan lori kargo ni tak bolah parking kat kawasan perumahan.. kena saman..kerna dah ada tempat parking khas kenderaan berat ni...

itu kat tmpat lain capt..kat dlm sek 4 nih..mcm2 punyer "berat" ada, dari lori 6 tan hingga ke bas mini...nak ngadu kat sapa? Persatuan? MPKj? ADUN? MB? cher cite..cher cite..

zul_n

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 46
  • Gender: Male
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #21 on: April 25, 2011, 11:47:22 AM »
saya dah adukan ke Sistem Talian Aduan Rakyat Selangor (STARS)

http://stars.mpkj.gov.my/iresponz/eaduan/iResponz.cfm?CFID=60931&CFTOKEN=91511248


kite tunggu je la aper hasilnye.... :)

zul_n

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 46
  • Gender: Male
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #22 on: April 25, 2011, 11:49:40 AM »
maaf, link tu saya saja yang bule bukak... nanti kalau dah ada reply/feedback, saya bagi tau sini...


tapi ada bagusnya kalau orang lain pun usahakan jugak.. mana la tahu, lagi ramai usaha, lagi cepat :D :D :D

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #23 on: April 25, 2011, 12:42:23 PM »
lagi ramai buat laporan, lagi ramai tunjuk kesepakatan, tak gitu..tq Mr Zul for yr effort..sebelum benda buruk terjadi eloklah diusahakan sesuatu..kalau dah jadi nanti, 'keras' kawasan tu

zul_n

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 46
  • Gender: Male
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #24 on: April 25, 2011, 12:44:01 PM »
lagi ramai buat laporan, lagi ramai tunjuk kesepakatan, tak gitu..tq Mr Zul for yr effort..sebelum benda buruk terjadi eloklah diusahakan sesuatu..kalau dah jadi nanti, 'keras' kawasan tu

betol dah tu.... trailer tu da la keras... jalan raya lagi keras.... kalau jadi pape, keras si mangsa... keras juge pemandu trailer.... heheeheh~ :D :D :D

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #25 on: April 25, 2011, 12:55:09 PM »
dulu parking kat hujung... lani parking kat tengah... ada gak ler pergerakan tu... ::) ::) ::)

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #26 on: April 25, 2011, 02:19:19 PM »
dulu parking kat hujung... lani parking kat tengah... ada gak ler pergerakan tu... ::) ::) ::)
Ada pergerakan, tapi kat tempat keras gak tu... ;D ;D

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #27 on: April 25, 2011, 05:21:28 PM »
dulu parking kat hujung... lani parking kat tengah... ada gak ler pergerakan tu... ::) ::) ::)
Ada pergerakan, tapi kat tempat keras gak tu... ;D ;D

kalau diikutkan.. tempat yang paling keras area tu adalah bus stop tu... ;) ;) ;)

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #28 on: April 25, 2011, 05:28:22 PM »
bus stop terletak di tepi jalan..badan trailer tu terletak 'atas jalan'..ada beza tu

zul_n

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 46
  • Gender: Male
Re: trailer panjang depan kedai bukit mahkota
« Reply #29 on: April 26, 2011, 01:30:48 PM »
Alhamdu'lillah, sekarang da dalam siasatan.... :) :) :)