Author Topic: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah  (Read 3912 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #15 on: April 27, 2011, 03:24:03 PM »
Penjual jajan/aiskrim tu pun cari makan................ehm..... :-X :-X :-X
Masing masing cari makan ...kalau dah semua macam tu susah lah nak kuat kuasakan...

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #16 on: April 27, 2011, 03:28:23 PM »
kena adil maaa... kalau nak jual makanan, kena ambil lesen jual makanan dan semua pekerja kena dapat suntikan

kalau nak bawa van, kenalah ambik lesen van sekolah.

so nak yg mana satu? Tapi nak dua-dua pun boleh...hehehe

ibubapa pun nak cari makan maaa... kalau asyik habis anak2 beli jajan... mana boleh tahan :)

Penjual jajan/aiskrim tu pun cari makan................ehm..... :-X :-X :-X

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #17 on: April 27, 2011, 03:32:59 PM »
isu dia bukan sapa yang beli... tetapi sapa yang makan... ;D ;D ;D

jadi, suruh anak2 yang beli... mak bapak yang makan... habis cerita... ::) ::) ::)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #18 on: April 27, 2011, 03:41:09 PM »
isu dia bukan sapa yang beli... tetapi sapa yang makan... ;D ;D ;D

jadi, suruh anak2 yang beli... mak bapak yang makan... habis cerita... ::) ::) ::)

ha ah... yg obes mak bapak nyer....  :o :o
klu cite carik makan nih...payah ler nak buat penguatkuasaan... sebb kan nk beli jajan r..ada murid2 yg tertinggal bas/van skolah.. sbb mkn jajan, dlm van / bas skolah bersepah...sbb mkn aiskrim..terkene baju budak2 lain..dh bergaduh x puas ati baju kotor.. dah kata jajan x sesuai di jual di sekolah, xyah ler jual kat sekolah or berhampiran kaw sekolah..mane2 yg nak jual jajan tu .. jual ler jauh dari sekolah.. masih boleh carik mkn kan? Kita bukan sekat penjual tu dari jual terus kat mana2 punnnnn....

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #19 on: April 27, 2011, 03:44:57 PM »
isu dia bukan sapa yang beli... tetapi sapa yang makan... ;D ;D ;D

jadi, suruh anak2 yang beli... mak bapak yang makan... habis cerita... ::) ::) ::)

ha ah... yg obes mak bapak nyer....  :o :o
klu cite carik makan nih...payah ler nak buat penguatkuasaan... sebb kan nk beli jajan r..ada murid2 yg tertinggal bas/van skolah.. sbb mkn jajan, dlm van / bas skolah bersepah...sbb mkn aiskrim..terkene baju budak2 lain..dh bergaduh x puas ati baju kotor.. dah kata jajan x sesuai di jual di sekolah, xyah ler jual kat sekolah or berhampiran kaw sekolah..mane2 yg nak jual jajan tu .. jual ler jauh dari sekolah.. masih boleh carik mkn kan? Kita bukan sekat penjual tu dari jual terus kat mana2 punnnnn....

macam mana plak van pun boleh naik ni? orang cerita pasal jajan atas bas ajer... ::) ::) ::)

ker driver van pun buat part time jual jajan gaks... cer chiter... ;D ;D ;D

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #20 on: April 27, 2011, 03:50:02 PM »
isu dia bukan sapa yang beli... tetapi sapa yang makan... ;D ;D ;D

jadi, suruh anak2 yang beli... mak bapak yang makan... habis cerita... ::) ::) ::)

ha ah... yg obes mak bapak nyer....  :o :o
klu cite carik makan nih...payah ler nak buat penguatkuasaan... sebb kan nk beli jajan r..ada murid2 yg tertinggal bas/van skolah.. sbb mkn jajan, dlm van / bas skolah bersepah...sbb mkn aiskrim..terkene baju budak2 lain..dh bergaduh x puas ati baju kotor.. dah kata jajan x sesuai di jual di sekolah, xyah ler jual kat sekolah or berhampiran kaw sekolah..mane2 yg nak jual jajan tu .. jual ler jauh dari sekolah.. masih boleh carik mkn kan? Kita bukan sekat penjual tu dari jual terus kat mana2 punnnnn....

macam mana plak van pun boleh naik ni? orang cerita pasal jajan atas bas ajer... ::) ::) ::)

ker driver van pun buat part time jual jajan gaks... cer chiter... ;D ;D ;D

kihkihkih...sy punyer penyampaian cerite x bagus eh... ;D ;D
murid2 nih beli jajan kat tepi jln skolah tu or beli dari bas...then mkn kt dlm van/bas skolah...so dlm van/bas skolah bersepah dengan sampah.

****x jumpa lg pengusaha van yg jual jajan... ::) ::)

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #21 on: April 27, 2011, 03:54:34 PM »
Kalau kantin sekolah (dan kedai buku) pakai kupon/prepaid card boleh? Mak bapak, takyah bagi duit. Pegi reload aje. Tapi kalau nak buat benda camni, pentadbir sekolah sekali ngan YDP PIBG kena tukar dulu la kooottttt.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #22 on: April 27, 2011, 03:58:22 PM »
kena adil maaa... kalau nak jual makanan, kena ambil lesen jual makanan dan semua pekerja kena dapat suntikan

kalau nak bawa van, kenalah ambik lesen van sekolah.

so nak yg mana satu? Tapi nak dua-dua pun boleh...hehehe

ibubapa pun nak cari makan maaa... kalau asyik habis anak2 beli jajan... mana boleh tahan :)

Penjual jajan/aiskrim tu pun cari makan................ehm..... :-X :-X :-X

kalau nak follow cara ni....kena hantar anak sendiri ler gamaknya......kebanyakkan van memang tak de permit....tapi harga tetap nak follow harga van yg ada permit  ???
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #23 on: April 27, 2011, 04:05:23 PM »
kena adil maaa... kalau nak jual makanan, kena ambil lesen jual makanan dan semua pekerja kena dapat suntikan

kalau nak bawa van, kenalah ambik lesen van sekolah.

so nak yg mana satu? Tapi nak dua-dua pun boleh...hehehe

ibubapa pun nak cari makan maaa... kalau asyik habis anak2 beli jajan... mana boleh tahan :)

Penjual jajan/aiskrim tu pun cari makan................ehm..... :-X :-X :-X

kalau nak follow cara ni....kena hantar anak sendiri ler gamaknya......kebanyakkan van memang tak de permit....tapi harga tetap nak follow harga van yg ada permit  ???

Ya... itu sebaik-baik cara penyelesaian klu harga yg di kena kan x memuaskan hati... ::) ::)

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #24 on: April 27, 2011, 04:40:34 PM »
Bukan soal nak sekat pjaja cari mkn, tp bpada-pada la. Buat bisnes kat tpt lain la pulak. Mcm dah takde tempat lain. Saya sokong kempen sifar peniaga luar kwsn sekolah.

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #25 on: April 27, 2011, 04:58:46 PM »
Bukan soal nak sekat pjaja cari mkn, tp bpada-pada la. Buat bisnes kat tpt lain la pulak. Mcm dah takde tempat lain. Saya sokong kempen sifar peniaga luar kwsn sekolah.
kat tempat lain tak de ramai anak2 yang nak gi atau balik skolah...

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #26 on: April 27, 2011, 05:02:56 PM »
Bukan soal nak sekat pjaja cari mkn, tp bpada-pada la. Buat bisnes kat tpt lain la pulak. Mcm dah takde tempat lain. Saya sokong kempen sifar peniaga luar kwsn sekolah.
kat tempat lain tak de ramai anak2 yang nak gi atau balik skolah...

maksud nyer... mmg di target ke budak skolah... tau ler selera budak2... lg colourfull, lg manis mknn tu..lg laa mereka suka..

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #27 on: April 27, 2011, 05:30:56 PM »
Bukan soal nak sekat pjaja cari mkn, tp bpada-pada la. Buat bisnes kat tpt lain la pulak. Mcm dah takde tempat lain. Saya sokong kempen sifar peniaga luar kwsn sekolah.
kat tempat lain tak de ramai anak2 yang nak gi atau balik skolah...

maksud nyer... mmg di target ke budak skolah... tau ler selera budak2... lg colourfull, lg manis mknn tu..lg laa mereka suka..

easy market maaa..... ;D ;D ;D

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #28 on: April 27, 2011, 05:39:53 PM »
Bukan soal nak sekat pjaja cari mkn, tp bpada-pada la. Buat bisnes kat tpt lain la pulak. Mcm dah takde tempat lain. Saya sokong kempen sifar peniaga luar kwsn sekolah.
kat tempat lain tak de ramai anak2 yang nak gi atau balik skolah...

maksud nyer... mmg di target ke budak skolah... tau ler selera budak2... lg colourfull, lg manis mknn tu..lg laa mereka suka..
Orang dewasa pun berselera jugak..lebih lebih lagi kalau tengok yang manis manis dan gebu gebu plak... :-* :-* :-*

Kapten Shah

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 55
  • Gender: Male
Re: Kempen Sifar Peniaga Luar Kawasan Sekolah
« Reply #29 on: April 27, 2011, 11:10:58 PM »
Kes BAHAYA dah tu!