Author Topic: Member list cleanup  (Read 3199 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Member list cleanup
« on: 21 Apr, 09:01:41 AM »
Rasanya dah tibalah masanya untuk buat forum membership cleanup. Saya cadangkan memana member yang postingnya tiada langsung dan telah memdaftar sebelum Jun 2009 bolehlah dilucutkan membershipnya. Kira boleh delete la.

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Member list cleanup
« Reply #1 on: 21 Apr, 09:14:49 AM »
Rasanya dah tibalah masanya untuk buat forum membership cleanup. Saya cadangkan memana member yang postingnya tiada langsung dan telah memdaftar sebelum Jun 2009 bolehlah dilucutkan membershipnya. Kira boleh delete la.

F4iring boleh delate jugak la....  ;D
___________________
aku /..PMB

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Member list cleanup
« Reply #2 on: 21 Apr, 09:23:48 AM »
Rasanya dah tibalah masanya untuk buat forum membership cleanup. Saya cadangkan memana member yang postingnya tiada langsung dan telah memdaftar sebelum Jun 2009 bolehlah dilucutkan membershipnya. Kira boleh delete la.

F4iring boleh delate jugak la....  ;D
Tapi.... dia ada post.
IF (Nopost+BeforeJune2009) THEN (Delete) ELSE (Donothing)
 ;D ;D

terra2400

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 320
Re: Member list cleanup
« Reply #3 on: 21 Apr, 09:28:57 AM »
Spring cleaning.......kata omputih..... ;) ;) ;)

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Member list cleanup
« Reply #4 on: 21 Apr, 03:55:08 PM »
elok gak... omputeh kata "got or no got, make no different..."  ;D ;D ;D

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Member list cleanup
« Reply #5 on: 29 Apr, 06:01:06 PM »
Rasanya dah tibalah masanya untuk buat forum membership cleanup. Saya cadangkan memana member yang postingnya tiada langsung dan telah memdaftar sebelum Jun 2009 bolehlah dilucutkan membershipnya. Kira boleh delete la.

Kira Passed Away ler tue  ;D ;D ;D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Member list cleanup
« Reply #6 on: 01 May, 12:34:58 AM »
ni kena minta tolong pak sulaiman... kalau buat satu2, letih gak nie

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Member list cleanup
« Reply #7 on: 12 May, 12:35:26 PM »
Aper Cerita skrg  ??? ??? ??? Dah clean up member ke belum  ??? ??? ???
Kalau dah Tolong Display kat sini  ;D ;D ;D 

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Member list cleanup
« Reply #8 on: 13 May, 12:31:27 AM »
Rasanya buleh mula memangkah members yang ber'username' SPAM seperti !! cialis canada 92lqz, !!!fuck__i1, $GeasseEnteple, zwillmathewsd... dan banyak lagik. Dengan adanya parasit ini, semakin terdedah forum ni kepada SPAM.

Apapun, ini cadangan je dari orang baru BSP  :P


OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Member list cleanup
« Reply #9 on: 13 May, 12:59:10 AM »
sorry lambat reply.

Deleted Members = Last online > 360 days AND Posting = 0

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Member list cleanup
« Reply #10 on: 13 May, 08:46:17 PM »
Next Month, Members with the following criteria will be deleted:

1. Post = 0 AND
2. Last online < 7 days.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Member list cleanup
« Reply #11 on: 14 May, 03:49:33 PM »
Rasanya buleh mula memangkah members yang ber'username' SPAM seperti !! cialis canada 92lqz, !!!fuck__i1, $GeasseEnteple, zwillmathewsd... dan banyak lagik. Dengan adanya parasit ini, semakin terdedah forum ni kepada SPAM.

Apapun, ini cadangan je dari orang baru BSP  :P


orang baru? macam dah lama jer... ker baru dapat BB? ahaks... ;D ;D ;D

apa2 pun, timacih tuan sulaiman... ;D ;D ;D

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Member list cleanup
« Reply #12 on: 10 Jun, 10:41:40 AM »
IF (Last online > 360 && Posting == 0)
  THEN delete account

Errr... bile nak dibuat pembersihan  :P

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Member list cleanup
« Reply #13 on: 10 Jun, 04:59:49 PM »
Bile le teman nak masuk Top 20 member nih...  ;)



Top 23 members according to number of posts

Kalau ikut dalam list, ada 5415 member yang '0 posts'.. bermakna 1754 members (7169-5415) aje le yang aktif, yang 5415 tu member pada nama aje le..
« Last Edit: 10 Jun, 05:09:00 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need