Author Topic: Progress Pictures of Legundi Residensi  (Read 5204 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Progress Pictures of Legundi Residensi
« on: May 08, 2011, 02:59:25 PM »
Sesiapa ada ambik gambar progress, boleh kongsi kat sini. 
Ada jugak member2 yg tanya area ni, tapi tak dpt nak update sebab outstation.
Kalau dah ada gambar, boleh le saya direct segala pertanyaan ke post ni...

Promot sikit Putra Mahkota ni, bila dah 'glamor' nanti harga rumah naik, kite jugak yg untung...

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #1 on: May 08, 2011, 04:41:50 PM »
bro alhamdulillah harga rumah kat BSP dah naik. ada yg naik 30-50% daripada harga beli.

Sesiapa ada ambik gambar progress, boleh kongsi kat sini. 
Ada jugak member2 yg tanya area ni, tapi tak dpt nak update sebab outstation.
Kalau dah ada gambar, boleh le saya direct segala pertanyaan ke post ni...

Promot sikit Putra Mahkota ni, bila dah 'glamor' nanti harga rumah naik, kite jugak yg untung...

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #2 on: May 08, 2011, 08:32:25 PM »
Harga rumah naik, penduduk untung dr segi apa ya? Sebagai penduduk tetap, saya x faham..blh terangkan?


Capt rahman, mai rmh saya[mlm], bl lapang. Encik abang nak kirim brg kat Lily Azumi.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #3 on: May 08, 2011, 08:38:46 PM »
banyak...

bila harga naik... nak jual rumah lebih daripada harga beli
bila harga naik... maknanya pembangunan sekitar perumahan adalah positif
bila harga naik... kemudahan awam bertambah dan makin ramai nak melabur di sini
bila harga naik... Man U akan menang malam ni...hahaha OT

Harga rumah naik, penduduk untung dr segi apa ya? Sebagai penduduk tetap, saya x faham..blh terangkan?


Capt rahman, mai rmh saya[mlm], bl lapang. Encik abang nak kirim brg kat Lily Azumi.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #4 on: June 20, 2011, 09:29:41 AM »

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #5 on: June 20, 2011, 09:40:50 AM »
Cantiiiikkk... yang lain, makan hatiiii  ;D ;D ;D

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #6 on: June 20, 2011, 11:28:50 AM »
kecurrrr...... :D

eszrull

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • Gender: Male
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #7 on: August 19, 2011, 08:34:15 AM »
Salam All,

ada sesapa tau progress status utk legundi? apa yg dah/telah dibuat? TQ

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #8 on: August 19, 2011, 10:18:49 AM »
tiap2 hari lalu...dalam 30% kot...nampak tiang dah naik...makna nya, foundation semua dah settle.  kalu naik dinding...bumbung...kejap je dah.  ada yang dah naik 70%...ikot design agaknyka.

eszrull

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • Gender: Male
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #9 on: August 19, 2011, 10:33:49 AM »
TQ for the info..laju betul naiknya kalau dah almost 30%

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #10 on: August 19, 2011, 10:47:50 AM »
ekceli sebelum launching dah start keje....biasanya foundation works yang makan masa kan...nampak bulan puasa ni pon, kerja masih di teruskan. tapi umah kedai 3 tingkat kat depan nun..macam stop la pulak..hmmm

eszrull

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
  • Gender: Male
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #11 on: August 19, 2011, 10:56:00 AM »
laju naik, laju kena bayar progress payment.. ;D

hamizan

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
  • Gender: Male
  • Warga Baru BSP
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #12 on: May 03, 2013, 09:39:28 AM »
ramai dah amik kunci . renovation pun tengah rancak skrg... dah ada yg already indah kot  :)

nuris_123

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Progress Pictures of Legundi Residensi
« Reply #13 on: December 30, 2013, 05:36:00 PM »
Cantik designnya...  8)