Author Topic: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota  (Read 3388 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zul

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 504
Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« on: December 10, 2008, 12:47:12 PM »
 :)assalamualaikum,
Dato’/Datin/Tuan/Puan/Encik/Cik

Pendaftaran ahli karian masjid/surau ar-raudah telah dibuka sehingga 14/12/2008. Borang pendaftaran boleh didapati di surau ar-raudah. Bersama-sama ini disertakan pekeliling JAIS berhubung perkara tersebut & jadual perlaksanaan pendaftaran ahli kariah berserta borang soft-copy. Borang ini boleh dicetak & diedarkan kepada mereka yang dikenali dikariah. kerjasama semua amatlah dihargai.

Sila kembalikan borang ahli kariah Surau Ar-raudah  yang telah diisi kepada wakil-wakil jalan yang telah dilantik @ masukkan ke dalam kotak yang disediakan di Surau Ar-Raudah,sek 5.

Maklumat lanjut, sila hubungi:
Wakil Zon A :Sdr Zul           : 017-3761584
Wakil Zon B : Sdr Mohd Shah : 012-2952755
Wakil Zon C : Ust Awang       : 013-6972897

sekian.terima kasih.

salam hormat.

zul

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 504
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #1 on: December 10, 2008, 12:57:39 PM »
 :) salam aidiladha..

Disertakan borang daftar ahli kariah masjid/surau dalam bentuk pdf file.
Tugas anda selaku ahli kariah masjid/surau:

1. cetak & edarkan kepada ahli kariah masing-masing. lagi bagus kalau dapat semua ahli kariah mengisi borang tersebut.
2. Mengisi borang tersebut & salinan kad pengenalan
3. Hantar kembali kepada ajk masjid/surau untuk tindakan selanjutnya..
sila rujuk jadual perlaksaaan pendaftaran ahli kariah yang dikeluarkan oleh JAIS.
Daftar segera sebelum 14/12/2008

mudah ...cepat ..pantas & berkesan.

aniswardah

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
  • Gender: Female
    • Masdar Ma'rifah Ulul Albab
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #2 on: December 17, 2008, 10:46:26 AM »
assalamualaikum...

saya ada sedikit pertanyaan... sekarang ni saya duduk di seksyen 3.. insyaAllah awal thn depan akan pindah ke seksyen 5.. jadi saya perlu mengisi borang di kariah mana?? di seksyen 3 atau seksyen 5.. baru2 ni suami ada juga bawa balik borang pendaftaran kariah ni.. dr seksyen 3... tapi tak tahu nak isi ke tak.. sebab tak lama lagi nak pindah seksyen 5... terima kasih..
SALAM UKHUWAH SALAM PERSAHABATAN

sissoko

  • Guest
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #3 on: December 29, 2008, 12:17:52 PM »
surau ar raudah ni kat belah mana ek?

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #4 on: December 29, 2008, 01:49:28 PM »
sebelum menerjah masuk ke guard hut disempadan nilai tiga, kona kiri nampak la surau itu. selamat menchoba

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #4 on: December 29, 2008, 01:49:28 PM »



kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #5 on: December 29, 2008, 03:44:23 PM »
adakah surau tu mmg surau yang dibina atau rumah yg dibuat surau...? sy perasan kat seksyen 2 tgh bina surau besar...cun lagi..adakah perancangan seksy 5 utk membina surau besar memandangkan komuniti yang agaks besas...

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #6 on: December 30, 2008, 01:52:03 AM »
surau dibina di tapak surau. baru baca notis dari jais tentang pewartaan tanah untuk masjid bagi karyah bbm. tempatnya di round about sana dekat kedai. surau ar raudah tak cun mana, tapi cukup la ala-kadar. surau ni ditauliahkan untuk buat sembahyang jumaat. kutipan not bad, towkey karpet hulur bahek punya.

zul

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 504
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #7 on: December 30, 2008, 09:54:51 AM »
assalamualaikum, aniswardah..

borang tersebut boleh diisi dan dihantar samada ke surau al-muhajirin(sek2) @ surau ar-raudah(sek5) sebabnya semua surau-surau di bdr bkt mahkota terletak dibawah seliaan Masjid Sg kembung, Rinching..utk makluman, semua borang ahli kariah yang telah diisi, akan diserahkan kepada nazir masjid sg kembung utk tindakan selanjutnya..
selamat datang ke komuniti seksyen 5..

salam hormat...selamat menyambut maal-hijrah 1430H..

nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #8 on: December 30, 2008, 05:02:45 PM »
saya bakal jadi penghuni seksyen 5....nak tau pembahagian zon ni dibuat camne?

nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #9 on: December 30, 2008, 05:04:36 PM »
surau dibina di tapak surau. baru baca notis dari jais tentang pewartaan tanah untuk masjid bagi karyah bbm. tempatnya di round about sana dekat kedai. surau ar raudah tak cun mana, tapi cukup la ala-kadar. surau ni ditauliahkan untuk buat sembahyang jumaat. kutipan not bad, towkey karpet hulur bahek punya.

oooooooo...........ada tanah untuk buat masjid bbm ekk....kalau kat roundabout tu ok la....ceria lagi la kawasan bbm....sbb agak sunyi la tepi jalan tu...bile agaknya dibina? surau ar raudah dah blh wat solat jumaat?

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #10 on: December 30, 2008, 08:05:24 PM »
lama dah blh buat solat jumaat. kalau tak dulu kerne ke kuis di bsp

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #11 on: December 30, 2008, 10:43:53 PM »
okla tu nando...at least kalu betul rezeki ko dok kat seksy 5 ni...ada improvement skit kemudahannya...nak tggu developer mmg lambat..kena iktiar sendiri...cumanya gua rasa...jalan dr roundabout ke kiri nak masuk seksy 5 tu agak sunyi la...cuma ada tnb je kat situ..diorg taknak tarah ke bukit tu...at least takde bukit tu...nampaklah umah seksy 5 tu..ni ke depan skit baru nampak ada umah upanya di sebalik bukit tu...at least kalau takde bukit tu..bleh la buat masjid ke...sekolah ke...

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #12 on: January 01, 2009, 12:15:13 AM »
bro, bukit tu nak buat sekolah, kunon nya lah. biler tak tau lagi. kat pencawang tnb yang kosong tu kalau tak silap tapak mesjid yang telah diwartakan.

nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #13 on: January 01, 2009, 10:45:28 PM »
iye ke...sekolah? ok gak tu...ceria lagi lah kawasan tu...pencawang tnb kosong tu membazir tanah je...kasi roboh bina masjid...sapa agaknya yg lead perkara ni supaya jadi kenyataan ek...developer ke penduduk?

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #14 on: January 01, 2009, 11:08:56 PM »
pada kebiasaan nya, penduduk yang kena push. developer, mana nak get involve, dia orang nak duduk duduk makan makan dapat untung

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Pendaftaran ahli kariah surau ar-raudah sek5,bdr bukit mahkota
« Reply #14 on: January 01, 2009, 11:08:56 PM »