Author Topic: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot  (Read 5171 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

r_illani

  • Guest
Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« on: 20 Jun, 02:51:17 PM »
Salam..
saya nak tumpang tanya,kalau ade sesiapa yang tahu market price untuk rumah single story corner lot kat seksyen 3?

ayieazz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 15
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #1 on: 20 Jun, 06:26:09 PM »
sya dh try call few house area sek3 :).klu tk silap la price area rm120k-130k inter. rm220k corner lot. nk naik lagi kot :'(

r_illani

  • Guest
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #2 on: 21 Jun, 09:20:20 AM »
ooo..ye ke..btul la kot..sbb ade umah corner lot kat situ nak jual 220k..emm..dulu jiran saya beli umah (intermediate) 44k je..emm..boleh tahan gak harganye :-\

amran

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 272
  • Gender: Male
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #3 on: 21 Jun, 09:56:10 AM »
ooo..ye ke..btul la kot..sbb ade umah corner lot kat situ nak jual 220k..emm..dulu jiran saya beli umah (intermediate) 44k je..emm..boleh tahan gak harganye :-\
  Saya adalah pembeli Fasa 1 BBM.  Masa tu rege Teres setingkat kat Sek. 3 RM69k tapi dah habis...saya dapat teres 2 tingkat di Sek. 2 RM88k.  Kawan saya baru ni dapat teres setingkat corner lot di Sek 5..regenya RM270k.  Kalau Sek. 3 corner lot RM220k..boleh sangatlah tu.....cepat-cepat rembat sebelum orang lain rembat....
Am

nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #4 on: 05 Dec, 12:53:21 PM »
corner lot seksyen 3 ada yg kecik n ada yg besar...kawan saya beli 150k je...yang mengadap landasan...kalau intermediate...bawak 100k rasanya....

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #5 on: 05 Dec, 01:40:53 PM »
Semi-d setingkat seksyen 5 berapa value sekarang ye?

nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #6 on: 05 Dec, 03:29:01 PM »
ada dua...satu depan jalan laluan utama...yg tu tanah kecik skit...rege dalam 250k....kalau dalam...yg belah lorong2 tu tanah besar skit...dalam 270k

Zulhisham GoHartanah

  • Ejen Hartanah Rescom Realty bagi kawasan Bangi, Kajang & Cheras.
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
  • Gender: Male
  • Ejen Hartanah Rescom Realty
    • Rumah Untuk Dijual Sekitar Bangi, Kajang dan Cheras.
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #7 on: 05 Dec, 03:47:09 PM »
awal tahun dlm bulan 2 saya ada check market value rumah 1 stry intermediate dgn bank, market value bank dlm 115-120k. Corner lot tak de check plak. Kalau nak lebih jelas dptkan info mcm alamat rumah, land area dan build up. Lepas tu bg kat banker. Penting utk tahu market value sbb bank hanya bagi loan 90% dari market value shj. Kalau harga rumah lebih dari tu, kena top up sendiri.
- Ejen Hartanah Rescom Realty

nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #8 on: 05 Dec, 04:32:27 PM »
rumah double storey tu stll bleh try cari...dlm 150k...bab loan...no hal...leh deal dgn bank untuk markup loan..gua dah dua kali wat camtu  ::)

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #9 on: 06 Dec, 01:35:19 PM »
rumah double storey tu stll bleh try cari...dlm 150k...bab loan...no hal...leh deal dgn bank untuk markup loan..gua dah dua kali wat camtu  ::)

Boleh dpt ker harga rmh teres 2 tgkt dlm Rm 150k buat mase skrg nie  ???  ;D ;D ;D

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #10 on: 06 Dec, 01:40:32 PM »
rumah double storey tu stll bleh try cari...dlm 150k...bab loan...no hal...leh deal dgn bank untuk markup loan..gua dah dua kali wat camtu  ::)

Boleh dpt ker harga rmh teres 2 tgkt dlm Rm 150k buat mase skrg nie  ???  ;D ;D ;D

Salam,

Rasanya... tak dapat lagi kot... Saujana Utama Sungai Buloh yang menghala ke Kuala Selangor tu pon RM280K... 20 X 70...

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

cthajar_2201

  • Guest
Re: Harga semasa rumah seksyen 3 corner lot
« Reply #11 on: 08 May, 11:40:31 AM »
Salam,

Saya juga sedang mencari rumah teres 1 tingkat corner lot (Seksyen 3 atau seksyen 5) untuk di beli. Ada sesiapa tahu tak?