Author Topic: Lampu Jalan @Jalan Seri Putra 2/4D - Tanggungjawab siapa???  (Read 3768 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Ada satu lampu jalan di jalan Seri Putra 2/4D dah berminggu-minggu tak berfungsi. Bila belek-belek kat tiang tu, ada sticker MPKj dengan nombor rujukan sekali. Aku ingat lampu tu dah jadi 'BABY' MPKj, so 2 minggu lepas aku call MPKj nak buat aduan tapi MPKj kata lampu tu masih 'BABY' pemaju. Siap dengan jawapan bertulis dari MPKj. Dua hari lepas aku call pula pemaju tapi pemaju kata lampu tu dah jadi 'BABY' MPKj. Aku pun jadi bengang juga tapi pemaju janji mereka akan merujuk kepada MPKj tapi hingga malam tadi lampu tu masih gelap.

Any cadangan/komen????
D'Puncak Putra

budakgunung

  • Guest

kalau both parties tak nak ambik tindakan, bagitau je penduduk nak panggil wartawan,masuk akhbar.....rasanya cepat la kot depa bertindak......






Ada satu lampu jalan di jalan Seri Putra 2/4D dah berminggu-minggu tak berfungsi. Bila belek-belek kat tiang tu, ada sticker MPKj dengan nombor rujukan sekali. Aku ingat lampu tu dah jadi 'BABY' MPKj, so 2 minggu lepas aku call MPKj nak buat aduan tapi MPKj kata lampu tu masih 'BABY' pemaju. Siap dengan jawapan bertulis dari MPKj. Dua hari lepas aku call pula pemaju tapi pemaju kata lampu tu dah jadi 'BABY' MPKj. Aku pun jadi bengang juga tapi pemaju janji mereka akan merujuk kepada MPKj tapi hingga malam tadi lampu tu masih gelap.

Any cadangan/komen????

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Kalo masih dalam mood rajin, gi aje le ofis Bangi Heights.. pi maki depa. To quote someone I know masa dia cakap dgn frontdesk.. "Eh, jangan pandang kitorang seblah mata aje. Kitorang takde utang dengan Bangi Heights tau. Kitorang bayar rumah cash ratus ribu sama lu(melalui bank). Lampu jalan rega puluh-puluh pun susah mau ganti ka?" It worked.. depa tuko lampu jalan tu within a week.

Kalo nak pakai ayat sama kat MPKj pon bleh gak kot... tukarkan 'takde utang..' dengan 'bayar cukai..' Kasar tu memang le, tapi dah itu aje caranya kalo kita nak depa buat keje.

My 2-cents  :-\
« Last Edit: 07 Jan, 04:58:46 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male

kalau both parties tak nak ambik tindakan, bagitau je penduduk nak panggil wartawan,masuk akhbar.....rasanya cepat la kot depa bertindak......

Any cadangan/komen????
[/quote]

nanti datang Karam Singh Walia....dan perpantun..."Ibaratkan tiang lampu..Mentol ada lampu tak menyala!"

hehehe..gurau jer   ;D
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Mengajar untu mengunakan bahasa yang baik!! Tahniah!!

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Ada satu lampu jalan di jalan Seri Putra 2/4D dah berminggu-minggu tak berfungsi. Bila belek-belek kat tiang tu, ada sticker MPKj dengan nombor rujukan sekali. Aku ingat lampu tu dah jadi 'BABY' MPKj, so 2 minggu lepas aku call MPKj nak buat aduan tapi MPKj kata lampu tu masih 'BABY' pemaju. Siap dengan jawapan bertulis dari MPKj. Dua hari lepas aku call pula pemaju tapi pemaju kata lampu tu dah jadi 'BABY' MPKj. Aku pun jadi bengang juga tapi pemaju janji mereka akan merujuk kepada MPKj tapi hingga malam tadi lampu tu masih gelap.

Any cadangan/komen????
Saya cadangkan kalau nak buat sebarang aduan kerosakan/lain2,biarlah secara bertulis dan ia dibuat atas nama komuniti yg berkenaan(Cth.:Jawatankuasa Penduduk D'Punchak Putra) dan buat 'sk' nya sekali jika surat pertama yg dihantar tiada tindakan selepas seminggu surat tersebut diterima oleh pihak yg bert/jwb. Sebaik2nya hantar surat by hand kpd org yg bert/jwb d pejabat yg berkenaan. x pun pos laju(sebab kita blh check bl ia sampai ke tgn penerima dan ada bukti penerimaan).
Kita kena ingat x semua yg ada d pejabat tu org2 kita..

myzb2006

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
Selalunye camtu la pihak berkuasa tempatan ni, bilo kite komplen sume kata bukan part die, tapi cuba bab bile nk saman sumenye bole saman..cube kite tengok jln ke bangi lama yg lepas jambatan tu..time nk repair sume pihak kata mcm2, jln tu bukan dlm bidang kuasa die la konon tp cube bile dah siap jln tu sume la mengaku die yg buat

myzb2006

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
Saye cadangkan tanye pd mpkj sbb lampu jln bukannye bangi heights yg dok pasang, bukan ke pihak berkuasa tempatan yg pasang

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Bangi heights yg pasang tapi MPKj yg kena maintain sebab dah serah.