Author Topic: nak cari duit lebih  (Read 5137 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
nak cari duit lebih
« on: 30 Jun, 01:11:25 PM »
aku nak kutip duit paking kete yg masuk paking kat kawasan flat sapa nak marah?

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: nak cari duit lebih
« Reply #1 on: 30 Jun, 01:12:30 PM »
time pasar malam utamanya...kawasan flat ni dah ramai yg datang time tu...kete besar2 takan tak leh bayar paking kot?

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: nak cari duit lebih
« Reply #2 on: 30 Jun, 01:13:17 PM »
sapa berani nak marah? persatuan penduduk? surau? org perseorangan...?

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: nak cari duit lebih
« Reply #3 on: 30 Jun, 02:06:36 PM »
Wah, kutipan tu nanti untuk persatuan penduduk ke?  :)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: nak cari duit lebih
« Reply #4 on: 30 Jun, 03:50:04 PM »
rilex laaa cikpuan...atas alasan apa cikpuan beriya2 nk kutip duit parking kete kat kawasan flat sek 4 tu.. ::) ::).

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: nak cari duit lebih
« Reply #5 on: 30 Jun, 03:59:56 PM »
mungkin tuan tanah marah sbb org parking kt parking lot umah dia kot.. ;)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: nak cari duit lebih
« Reply #6 on: 30 Jun, 04:11:37 PM »
mungkin tuan tanah marah sbb org parking kt parking lot umah dia kot.. ;)

klu marah pun..xperlu laa guna bahasa yg mcm tu sgt kot.. ::)

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: nak cari duit lebih
« Reply #7 on: 30 Jun, 04:18:16 PM »
mungkin tuan tanah marah sbb org parking kt parking lot umah dia kot.. ;)

klu marah pun..xperlu laa guna bahasa yg mcm tu sgt kot.. ::)


Tak kene kat kite, sebab tu kite tak marah sangat  ::)
Bubuh tanda cam nombo plet ke kat paking lot kite tu. Kalau kawan, dah dibubuh tanda pon masih nak paking kat situ, alamat kereta nak bercorak batik ler  ;D

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: nak cari duit lebih
« Reply #8 on: 30 Jun, 06:34:51 PM »
Betul... betul... betul...
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: nak cari duit lebih
« Reply #9 on: 01 Jul, 03:58:03 PM »
Wah, kutipan tu nanti untuk persatuan penduduk ke?  :)

Kalau kutipan utk tabung persatuan penduduk sect4 .... kawan b'setuju bebenor  ;D ;D ;D

intifadanyz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: nak cari duit lebih
« Reply #10 on: 02 Jul, 01:39:46 AM »
Silakan kak Siti.

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: nak cari duit lebih
« Reply #11 on: 03 Jul, 05:34:41 PM »
hah tahu pun bengang korang ye. korang tak pikir lebih sikit ke maksud saya tu. tengok sikit tengok banyak sikit. apa yang ada dalam kawasan kita masa pasar malam berlangsung.
saya sokong sangat ngan pasar malam. tapi korang cuba pikir sikit lebih la. dan cuba create kalau pasar malam ni bukak kat banyan close ke syekyen 2,3,5,6,7,9...bagaiman reaksi depa jika hal sama berlaku.
nampaknya korang kalau bab duit ni sensitif sangat. saya nak uji sikit dah nampak bayang korang kalau pasal duit. tapi korang perasan tak flat kita ni sarang segala sarang. yang korang kepoh siang malam komplen sana sini tu kesan daripada sikap tak endah nilah....
hah bagaimana?

intifadanyz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: nak cari duit lebih
« Reply #12 on: 03 Jul, 06:52:52 PM »
Mesyuarat JMB akan datang Kak Siti usulkan lah supaya pagar blok H tu ditutup terus, biar ada 1 akses sahaja ke dalam Apartmen. Polis pun cadang begitu.
« Last Edit: 03 Jul, 10:40:01 PM by intifadanyz »

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: nak cari duit lebih
« Reply #13 on: 13 Jul, 10:20:17 PM »
patut tak payah nak tunggu kena usul...kita penduduk kena peka. flat kita ni sarang dadah, sarang pelacuran, sarang tempat PATI berkumpul, sarang sampah, sarang tempat osg simpan kereta curi...dan macam2 sarang lagi. saya ramai client kat luar sana...beginilah pandangan mereka pada tempat kita. mudah dan senang nak masuk. so...kenapa cepat buruk sangka pada saya? kalau ada emergency ambulance ke kes jenayah ke...bukankah ini satu kepayahan pada penduduk kita. org luar pandang mudah sebab kita ambil mudah...ntahlah...

intifadanyz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: nak cari duit lebih
« Reply #14 on: 14 Jul, 03:22:40 AM »
patut tak payah nak tunggu kena usul...kita penduduk kena peka. flat kita ni sarang dadah, sarang pelacuran, sarang tempat PATI berkumpul, sarang sampah, sarang tempat osg simpan kereta curi...dan macam2 sarang lagi. saya ramai client kat luar sana...beginilah pandangan mereka pada tempat kita. mudah dan senang nak masuk. so...kenapa cepat buruk sangka pada saya? kalau ada emergency ambulance ke kes jenayah ke...bukankah ini satu kepayahan pada penduduk kita. org luar pandang mudah sebab kita ambil mudah...ntahlah...

Ya saya setuju dengan akak, tapi tujuan saya suruh buat usul dalam mesyuarat agung adalah supaya kita tak difitnah dan dituduh suka buat keputusan sendiri terutamanya melibatkan kepentingan bersama. Biar penduduk endorse dalam AGM supaya di belakang nanti tak timbul cakap2.
« Last Edit: 14 Jul, 03:24:20 AM by intifadanyz »