Author Topic: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA  (Read 9302 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nando

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 158
BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« on: July 05, 2011, 05:24:37 PM »
Salam

saya ada berita kurang enak yg didengari dari rakan saya di seksyen 5. dilaporkan ada usaha2 untuk meragut atau merompak atau sewaktu dengannya. Penjenayah berkeliaran berlegar2 disekitar perumahan untuk tengok rumah2 yg menjadi target. Kawan saya bagitau tadi ada penjenayah cuba panjat pagar time penghuni ada dirumah...terus si penghuni ni menjerit. masa tu penghuni tengah cuci kolam ikan diluar. So semua be alert....

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #1 on: July 06, 2011, 12:56:51 AM »
Dua hari lepas, anak saya ada alert saya pasal orang yang tak dikenali berlegar2 di sekitar zon A, dua org luar yg menaiki motor. 
Mulanya mereka lepak kat taman, mudar mandir, tak ada tujuan sambil mata liar memerhati sekeliling. 

Apabila nak maghrib, anak saya yang kebetulan baru balik dari rumah kawannya ternampak org yg sama di jalan 5/5.  Yang buat dia terus alert saya sebabnya  ialah dua org yg sama ni masuk ke jln ni, lepas tu bila keluar semula, injinnya dimatikan sambil meluncur menuruni bukit.  Sambil tu mata liar pandang keliling mcm cari sesuatu.  Tak tau la pulak samada org yg sama ni yg buat kerja2 ni. 

silapnya no plat motor x dpt cam..

dinikal

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 86
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #2 on: July 06, 2011, 05:04:02 PM »
elok pesan kat anak kita cam kan rupa  dan kenderaan, pastu kita report terus...langkah berjaga jaga kan

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #3 on: July 07, 2011, 01:29:02 PM »
Salam

saya ada berita kurang enak yg didengari dari rakan saya di seksyen 5. dilaporkan ada usaha2 untuk meragut atau merompak atau sewaktu dengannya. Penjenayah berkeliaran berlegar2 disekitar perumahan untuk tengok rumah2 yg menjadi target. Kawan saya bagitau tadi ada penjenayah cuba panjat pagar time penghuni ada dirumah...terus si penghuni ni menjerit. masa tu penghuni tengah cuci kolam ikan diluar. So semua be alert....

BBM skrg dah jadi kawasan panas ....  jadi, warga BBM kena berhati-hati slps nie  :) :) :)

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #4 on: July 08, 2011, 03:06:14 AM »
Bukan di BBM jer, BSP pon sama kene lebih berhati2  :(

InsanKampong

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #5 on: July 08, 2011, 11:42:03 AM »
Dilampirkan gambar sukatan sempadan tanah di Seksyen 5, BBM utk kajian. Bolehla di pertimbangkan membina pagar chain-link, atas persetujuan pendudok... Buat la dulu bancian pendudok... Kemudian cari kos beli bahan (pagar sekenhen pon takpe..), lalu sesame kita binakan pagar tersebut...

InsyaAllah...



Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #6 on: July 08, 2011, 06:11:24 PM »
Dilampirkan gambar sukatan sempadan tanah di Seksyen 5, BBM utk kajian. Bolehla di pertimbangkan membina pagar chain-link, atas persetujuan pendudok... Buat la dulu bancian pendudok... Kemudian cari kos beli bahan (pagar sekenhen pon takpe..), lalu sesame kita binakan pagar tersebut...

InsyaAllah...

Di kwsn kejiranan kwn, susah tul nak dpt kata sepakat utk dapatkan sokongan lebih2 lg pasal duit utk mbina pagar chain-link antara blok ke blok prumahan 2 tgkt nie  :)
Ade yg setuju dan ade gak yg tak setuju  :)

MatPancing

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 84
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #7 on: July 08, 2011, 11:45:24 PM »
nak tau jugak ni, pagar chain-link tu lagu mano? bentuknya mcmana.. ada sapa2 boleh terangkan. ada gambar lg bagus...ini first time dengar pasal pagar chain-link ni

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #8 on: July 08, 2011, 11:56:41 PM »
nak tau jugak ni, pagar chain-link tu lagu mano? bentuknya mcmana.. ada sapa2 boleh terangkan. ada gambar lg bagus...ini first time dengar pasal pagar chain-link ni
Macam pagar sekolah yg warna hijau tu.  




Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #9 on: September 07, 2011, 04:24:08 PM »
Aper crite skrg  ??? ader lg ker kes2 spt nie di BBM  ???
Hampir 2 bln bhati2 tang kes nie  ;)

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #10 on: September 08, 2011, 08:23:15 AM »
Aper crite skrg  ??? ader lg ker kes2 spt nie di BBM  ???
Hampir 2 bln bhati2 tang kes nie  ;)

ter"latest".... dua buah rumah kene pecah kemarin (Selasa pagi).... cuma pencurik

lebih menumpukan kpd brg2 spt laptop... duit... kasut....

pencurik x naik atas.... (rumah 2storey)... 

pejal

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 51
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #11 on: September 08, 2011, 08:44:09 AM »
Aper crite skrg  ??? ader lg ker kes2 spt nie di BBM  ???
Hampir 2 bln bhati2 tang kes nie  ;)

ter"latest".... dua buah rumah kene pecah kemarin (Selasa pagi).... cuma pencurik

lebih menumpukan kpd brg2 spt laptop... duit... kasut....

pencurik x naik atas.... (rumah 2storey)... 

Assalam...

 Area mana ni tuan???




Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #12 on: September 08, 2011, 08:45:34 AM »
Aper crite skrg  ??? ader lg ker kes2 spt nie di BBM  ???
Hampir 2 bln bhati2 tang kes nie  ;)

ter"latest".... dua buah rumah kene pecah kemarin (Selasa pagi).... cuma pencurik

lebih menumpukan kpd brg2 spt laptop... duit... kasut....

pencurik x naik atas.... (rumah 2storey)... 

Assalam...

 Area mana ni tuan???




Seksyen 5..... Jln 19 dan 21...

pejal

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 51
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #13 on: September 08, 2011, 08:50:23 AM »
saya tumpang simpati pada mangsa pecah rumah...
Moga Allah membalas perbuatan si perompak dengan sewajarnya....Amin

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #14 on: September 08, 2011, 09:36:37 AM »

Seksyen 5..... Jln 19 dan 21...


kawasan pemantauan tinggi tu...  :P

Ya Allah... ampunkanlah kami... :'( :'( :'(