Author Topic: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA  (Read 9301 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #30 on: September 13, 2011, 02:23:26 PM »

banner haram kat tepi jalan elok dibuang aje... melainkan yg dapat permit... selain megotorkan pemandangan....selalunya banner yg haram tu businessnya byk meragukan.. byk meyusahkan penduduk...contoh mcm... sewa lori... janji lori lain...sampai lori saiz lain... repair rumah... ketuk dinding rumah dgn sekali kepala tuan rumah.... sbb tu kena ada permit iklan... klu ada masalah pengguna senang nak buat aduan.. senang nak trace owner business.... bagi yg mula nak start business tu mungkin boleh guna saluran lain...kalau tak nak keluar modal apply permit/lesen... boleh guna iklan kat forum nie contohnya...kalau service baik... insyaAllah berkembang...
[/quote]
Betul3. Berdasarkan pengalaman saya menelefon no lori sewa ditiang lampu, harga memang nak 'potong kepala'. Saya tak habis cakap lagi, dia dah ala2 mendesak 'sekarang boleh? Esok tak boleh nak janjilah.....sekarang ke?' . Menyampah dgn caranya, saya cari lain,...kos berkurang lebih dr rmseratus. Tu belum kira lg dgn iklannya yg berceracak sana-sini...mencemarkan pemandangan. Kalau nak cari bisnes pun jgn la sampai mencemarkan kawasn sekitar dgn iklan tanpa kelulusan. Buruk rupanya kawasn perumahan yg ada benda gini.
Buang banner/iklan haram ni masing2 blh buat sendiri...senang je tu,,,..hehe..

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #31 on: September 13, 2011, 02:59:28 PM »
hak org meniaga aje nak ambil kira... hak kawan yg beli rumah kawasan nie tak ado ke?... kawan yg bayor mahal2 nak duduk bandar... nak le rasa dan tengok apa yg kawan bayor....
kalau pasang iklan haram depan rumah kawan... mmg kawan tanpa segan2... pergi buang aje...


hak mmg samo2 hak  .. Anda beli rumah sahaja ,  hal2 kawasan kejiranan ni ada pihak berkuasa ( MBPJ ) 
biarlah mereka yg jaga.. kita kena pecaya dan iktiraf mereka ...so JGN buat tindakan sendiri. 

semua nak harap majlis bandaran... banner iklan HARAM byk2.... lama2 mengotorkan jalan... buat longkang tersumbat... dah la maintance pemaju dan majlis bandaran macm hampeh... byk kes denggi akibat kawasan sekitar tak bersih.... klu tak  nak org marah... lepas habis business pergi kemas balik... buang sendiri iklan2 yg dah usang tu....

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #32 on: September 13, 2011, 03:29:51 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?

Kwn pernah join rela pd 28/8/2011  ;D ;D ;D
Tugas kwn cabut banner2 ALONG, rondaan rmh ke rmh dll  ;D ;) ;)
Itu sbb kwn bangkitkan Banner2 Haram ALONG nie  >:( >:( >:(

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #33 on: September 13, 2011, 03:32:20 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?
Betul tu..tak kan semua rela aje..asal boleh aje... ;D

tak berapa sesuai rasanya... lagipun kalau kita sendiri pun tak pernah turun dan membantu, maka kita takkan dapat menyelami situasi mereka... semoga Allah merahmati kita semua dengan pengorbanan yang mereka lakukan... ;D ;D ;D

..papan2 iklan renovation  rumah , banner2 sewa khemah, lori.. dll tu JGN di cabut.. biarlah mereka nk berniaga.  Bukan HAK kita nk tutup periuk nasi org.

banner haram kat tepi jalan elok dibuang aje... melainkan yg dapat permit... selain megotorkan pemandangan....selalunya banner yg haram tu businessnya byk meragukan.. byk meyusahkan penduduk...contoh mcm... sewa lori... janji lori lain...sampai lori saiz lain... repair rumah... ketuk dinding rumah dgn sekali kepala tuan rumah.... sbb tu kena ada permit iklan... klu ada masalah pengguna senang nak buat aduan.. senang nak trace owner business.... bagi yg mula nak start business tu mungkin boleh guna saluran lain...kalau tak nak keluar modal apply permit/lesen... boleh guna iklan kat forum nie contohnya...kalau service baik... insyaAllah berkembang...

...saya tak setuju  dgn apa pandangan sdra tu... bukan HAK kita yg menentukan iklan dan banner tu halal dan haram.. Hanya pihak2 yg bertanggjbw SAHAJA yg berkuasa. . Sama juga kes2 peniaga kecil2an .. contohnya peniaga gerai2 nasi lemak yg byk pagi2 di sekitar putra mahkota tu..  kebanyakan mereka tu tiada lesen itu dan lesen ini.. so apa hak kita nk halau mereka tu.?? ..  BIARKAN la mereka nk berniaga... ;D

Betul...Betul...Betul  ;D ;D ;D
Kwn sokong 1,000,000 pendapat bernas dr PMB  ;D ;) ;)

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #34 on: September 13, 2011, 03:34:18 PM »
hak org meniaga aje nak ambil kira... hak kawan yg beli rumah kawasan nie tak ado ke?... kawan yg bayor mahal2 nak duduk bandar... nak le rasa dan tengok apa yg kawan bayor....
kalau pasang iklan haram depan rumah kawan... mmg kawan tanpa segan2... pergi buang aje...


hak mmg samo2 hak  .. Anda beli rumah sahaja ,  hal2 kawasan kejiranan ni ada pihak berkuasa ( MBPJ
biarlah mereka yg jaga.. kita kena pecaya dan iktiraf mereka ...so JGN buat tindakan sendiri. 

MBPJ ke MPKJ  ??? ;) ;)

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #35 on: September 13, 2011, 03:37:13 PM »
hak org meniaga aje nak ambil kira... hak kawan yg beli rumah kawasan nie tak ado ke?... kawan yg bayor mahal2 nak duduk bandar... nak le rasa dan tengok apa yg kawan bayor....
kalau pasang iklan haram depan rumah kawan... mmg kawan tanpa segan2... pergi buang aje...


hak mmg samo2 hak  .. Anda beli rumah sahaja ,  hal2 kawasan kejiranan ni ada pihak berkuasa ( MBPJ
biarlah mereka yg jaga.. kita kena pecaya dan iktiraf mereka ...so JGN buat tindakan sendiri. 

MBPJ ke MPKJ  ??? ;) ;)

tu contoh je.. sama la kt mana2 pun ikut kawasan la.  kalau area putramahkota tu MPKJ la.. kajang  ;D
___________________
aku /..PMB

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #36 on: September 13, 2011, 03:48:28 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?

Kwn pernah join rela pd 28/8/2011  ;D ;D ;D
Tugas kwn cabut banner2 ALONG, rondaan rmh ke rmh dll  ;D ;) ;)
Itu sbb kwn bangkitkan Banner2 Haram ALONG nie  >:( >:( >:(

meh la join RELA BBM tugasan cabut banner & poster dah tersedia utk anda...

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #37 on: September 13, 2011, 04:18:11 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?
Betul tu..tak kan semua rela aje..asal boleh aje... ;D

tak berapa sesuai rasanya... lagipun kalau kita sendiri pun tak pernah turun dan membantu, maka kita takkan dapat menyelami situasi mereka... semoga Allah merahmati kita semua dengan pengorbanan yang mereka lakukan... ;D ;D ;D

..papan2 iklan renovation  rumah , banner2 sewa khemah, lori.. dll tu JGN di cabut.. biarlah mereka nk berniaga.  Bukan HAK kita nk tutup periuk nasi org.

banner haram kat tepi jalan elok dibuang aje... melainkan yg dapat permit... selain megotorkan pemandangan....selalunya banner yg haram tu businessnya byk meragukan.. byk meyusahkan penduduk...contoh mcm... sewa lori... janji lori lain...sampai lori saiz lain... repair rumah... ketuk dinding rumah dgn sekali kepala tuan rumah.... sbb tu kena ada permit iklan... klu ada masalah pengguna senang nak buat aduan.. senang nak trace owner business.... bagi yg mula nak start business tu mungkin boleh guna saluran lain...kalau tak nak keluar modal apply permit/lesen... boleh guna iklan kat forum nie contohnya...kalau service baik... insyaAllah berkembang...

...saya tak setuju  dgn apa pandangan sdra tu... bukan HAK kita yg menentukan iklan dan banner tu halal dan haram.. Hanya pihak2 yg bertanggjbw SAHAJA yg berkuasa. . Sama juga kes2 peniaga kecil2an .. contohnya peniaga gerai2 nasi lemak yg byk pagi2 di sekitar putra mahkota tu..  kebanyakan mereka tu tiada lesen itu dan lesen ini.. so apa hak kita nk halau mereka tu.?? ..  BIARKAN la mereka nk berniaga... ;D

Betul...Betul...Betul  ;D ;D ;D
Kwn sokong 1,000,000 pendapat bernas dr PMB  ;D ;) ;)
Kalau sokong, yang pergi join cabut banner tu apsal?..

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #38 on: September 13, 2011, 04:30:34 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?
Betul tu..tak kan semua rela aje..asal boleh aje... ;D

tak berapa sesuai rasanya... lagipun kalau kita sendiri pun tak pernah turun dan membantu, maka kita takkan dapat menyelami situasi mereka... semoga Allah merahmati kita semua dengan pengorbanan yang mereka lakukan... ;D ;D ;D

..papan2 iklan renovation  rumah , banner2 sewa khemah, lori.. dll tu JGN di cabut.. biarlah mereka nk berniaga.  Bukan HAK kita nk tutup periuk nasi org.

banner haram kat tepi jalan elok dibuang aje... melainkan yg dapat permit... selain megotorkan pemandangan....selalunya banner yg haram tu businessnya byk meragukan.. byk meyusahkan penduduk...contoh mcm... sewa lori... janji lori lain...sampai lori saiz lain... repair rumah... ketuk dinding rumah dgn sekali kepala tuan rumah.... sbb tu kena ada permit iklan... klu ada masalah pengguna senang nak buat aduan.. senang nak trace owner business.... bagi yg mula nak start business tu mungkin boleh guna saluran lain...kalau tak nak keluar modal apply permit/lesen... boleh guna iklan kat forum nie contohnya...kalau service baik... insyaAllah berkembang...

...saya tak setuju  dgn apa pandangan sdra tu... bukan HAK kita yg menentukan iklan dan banner tu halal dan haram.. Hanya pihak2 yg bertanggjbw SAHAJA yg berkuasa. . Sama juga kes2 peniaga kecil2an .. contohnya peniaga gerai2 nasi lemak yg byk pagi2 di sekitar putra mahkota tu..  kebanyakan mereka tu tiada lesen itu dan lesen ini.. so apa hak kita nk halau mereka tu.?? ..  BIARKAN la mereka nk berniaga... ;D

Betul...Betul...Betul  ;D ;D ;D
Kwn sokong 1,000,000 pendapat bernas dr PMB  ;D ;) ;)
Kalau sokong, yang pergi join cabut banner tu apsal?..

 si Norfeal ni..  mcm 4Firing jugak la  ;D  ;D
___________________
aku /..PMB

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #39 on: September 13, 2011, 04:36:20 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?
Betul tu..tak kan semua rela aje..asal boleh aje... ;D

tak berapa sesuai rasanya... lagipun kalau kita sendiri pun tak pernah turun dan membantu, maka kita takkan dapat menyelami situasi mereka... semoga Allah merahmati kita semua dengan pengorbanan yang mereka lakukan... ;D ;D ;D

..papan2 iklan renovation  rumah , banner2 sewa khemah, lori.. dll tu JGN di cabut.. biarlah mereka nk berniaga.  Bukan HAK kita nk tutup periuk nasi org.

banner haram kat tepi jalan elok dibuang aje... melainkan yg dapat permit... selain megotorkan pemandangan....selalunya banner yg haram tu businessnya byk meragukan.. byk meyusahkan penduduk...contoh mcm... sewa lori... janji lori lain...sampai lori saiz lain... repair rumah... ketuk dinding rumah dgn sekali kepala tuan rumah.... sbb tu kena ada permit iklan... klu ada masalah pengguna senang nak buat aduan.. senang nak trace owner business.... bagi yg mula nak start business tu mungkin boleh guna saluran lain...kalau tak nak keluar modal apply permit/lesen... boleh guna iklan kat forum nie contohnya...kalau service baik... insyaAllah berkembang...

...saya tak setuju  dgn apa pandangan sdra tu... bukan HAK kita yg menentukan iklan dan banner tu halal dan haram.. Hanya pihak2 yg bertanggjbw SAHAJA yg berkuasa. . Sama juga kes2 peniaga kecil2an .. contohnya peniaga gerai2 nasi lemak yg byk pagi2 di sekitar putra mahkota tu..  kebanyakan mereka tu tiada lesen itu dan lesen ini.. so apa hak kita nk halau mereka tu.?? ..  BIARKAN la mereka nk berniaga... ;D

Betul...Betul...Betul  ;D ;D ;D
Kwn sokong 1,000,000 pendapat bernas dr PMB  ;D ;) ;)
Kalau sokong, yang pergi join cabut banner tu apsal?..
ntah....kojap sokong..kojap bantah.. mano satu yg btul ni... ::) ::)

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #40 on: September 13, 2011, 04:43:57 PM »

 si Norfeal ni..  mcm 4Firing jugak la  ;D  ;D


ok ler tu... ada pengganti melepaskan rindu aper... MuaHaHaHa... :D :D :D

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #41 on: September 13, 2011, 04:46:08 PM »

 si Norfeal ni..  mcm 4Firing jugak la  ;D  ;D


ok ler tu... ada pengganti melepaskan rindu aper... MuaHaHaHa... :D :D :D

aduyaiiii...  ;D ;D
___________________
aku /..PMB

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #42 on: September 14, 2011, 03:18:57 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?

Kwn pernah join rela pd 28/8/2011  ;D ;D ;D
Tugas kwn cabut banner2 ALONG, rondaan rmh ke rmh dll  ;D ;) ;)
Itu sbb kwn bangkitkan Banner2 Haram ALONG nie  >:( >:( >:(

meh la join RELA BBM tugasan cabut banner & poster dah tersedia utk anda...

Kwn ader niat nak join rondaan bsama rela .... tp tgok pd 11/9/2011 awal pg ahad yg lalu, x nampak lak batang hidung & byg mereka mnandakan tak ader aktiviti rondaan  ??? ;) ;) ;)
Jd kwn buat rondaan bsendirian bmula dr rmh kwn dan kwsn sekitar sect 2 jer  >:( ;) ;)

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #43 on: September 14, 2011, 03:26:20 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?
Betul tu..tak kan semua rela aje..asal boleh aje... ;D

tak berapa sesuai rasanya... lagipun kalau kita sendiri pun tak pernah turun dan membantu, maka kita takkan dapat menyelami situasi mereka... semoga Allah merahmati kita semua dengan pengorbanan yang mereka lakukan... ;D ;D ;D

..papan2 iklan renovation  rumah , banner2 sewa khemah, lori.. dll tu JGN di cabut.. biarlah mereka nk berniaga.  Bukan HAK kita nk tutup periuk nasi org.

banner haram kat tepi jalan elok dibuang aje... melainkan yg dapat permit... selain megotorkan pemandangan....selalunya banner yg haram tu businessnya byk meragukan.. byk meyusahkan penduduk...contoh mcm... sewa lori... janji lori lain...sampai lori saiz lain... repair rumah... ketuk dinding rumah dgn sekali kepala tuan rumah.... sbb tu kena ada permit iklan... klu ada masalah pengguna senang nak buat aduan.. senang nak trace owner business.... bagi yg mula nak start business tu mungkin boleh guna saluran lain...kalau tak nak keluar modal apply permit/lesen... boleh guna iklan kat forum nie contohnya...kalau service baik... insyaAllah berkembang...

...saya tak setuju  dgn apa pandangan sdra tu... bukan HAK kita yg menentukan iklan dan banner tu halal dan haram.. Hanya pihak2 yg bertanggjbw SAHAJA yg berkuasa. . Sama juga kes2 peniaga kecil2an .. contohnya peniaga gerai2 nasi lemak yg byk pagi2 di sekitar putra mahkota tu..  kebanyakan mereka tu tiada lesen itu dan lesen ini.. so apa hak kita nk halau mereka tu.?? ..  BIARKAN la mereka nk berniaga... ;D

Betul...Betul...Betul  ;D ;D ;D
Kwn sokong 1,000,000 pendapat bernas dr PMB  ;D ;) ;)
Kalau sokong, yang pergi join cabut banner tu apsal?..

Capt krg faham aper yg dijelaskan oleh PMB  >:( ;D ;D ;D
PMB tak akan cabut banner2 haram yg bkaitan dgn iklan lori sewa, baiki paip, psg Astro, ubah suai rmh, sewa khemah2 lain2. Iklan AHLONG wajib cabut banner  >:( ;) ;) ;)

Kwn join dgn Rela cuma cabut iklan2 AHLONG jer  >:(
Ada Faham ???
« Last Edit: September 14, 2011, 03:30:23 PM by Norfeal1980 »

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: BERHATI HATI PENDUDUK SEKSYEN 5 DAN BUKIT MAHKOTA
« Reply #44 on: September 14, 2011, 03:27:59 PM »
Di manakah RELA Seksyen 5 berada sekarang  ???

Ada... Knp?

Nie nak komplen banner2 ALONG makin blambak di kwsn Mahkota 5 t'utama di pokok2 hiasan dan tiang2 lampu jalan  >:( >:( >:(
Cuba ler cabut banner2 tue kalau buat rondaan b'motorsikal takut2 Residen2 Mahkota 5 tperangkap dgn ALONG BUKIT MAHKOTA  ;) ;) ;)

dah nampak tu tolong2 la cabutkan.... xkan cabut banner pun RELA nk buat....

penah tperangkap ke?
Betul tu..tak kan semua rela aje..asal boleh aje... ;D

tak berapa sesuai rasanya... lagipun kalau kita sendiri pun tak pernah turun dan membantu, maka kita takkan dapat menyelami situasi mereka... semoga Allah merahmati kita semua dengan pengorbanan yang mereka lakukan... ;D ;D ;D

..papan2 iklan renovation  rumah , banner2 sewa khemah, lori.. dll tu JGN di cabut.. biarlah mereka nk berniaga.  Bukan HAK kita nk tutup periuk nasi org.

banner haram kat tepi jalan elok dibuang aje... melainkan yg dapat permit... selain megotorkan pemandangan....selalunya banner yg haram tu businessnya byk meragukan.. byk meyusahkan penduduk...contoh mcm... sewa lori... janji lori lain...sampai lori saiz lain... repair rumah... ketuk dinding rumah dgn sekali kepala tuan rumah.... sbb tu kena ada permit iklan... klu ada masalah pengguna senang nak buat aduan.. senang nak trace owner business.... bagi yg mula nak start business tu mungkin boleh guna saluran lain...kalau tak nak keluar modal apply permit/lesen... boleh guna iklan kat forum nie contohnya...kalau service baik... insyaAllah berkembang...

...saya tak setuju  dgn apa pandangan sdra tu... bukan HAK kita yg menentukan iklan dan banner tu halal dan haram.. Hanya pihak2 yg bertanggjbw SAHAJA yg berkuasa. . Sama juga kes2 peniaga kecil2an .. contohnya peniaga gerai2 nasi lemak yg byk pagi2 di sekitar putra mahkota tu..  kebanyakan mereka tu tiada lesen itu dan lesen ini.. so apa hak kita nk halau mereka tu.?? ..  BIARKAN la mereka nk berniaga... ;D

Betul...Betul...Betul  ;D ;D ;D
Kwn sokong 1,000,000 pendapat bernas dr PMB  ;D ;) ;)
Kalau sokong, yang pergi join cabut banner tu apsal?..

 si Norfeal ni..  mcm 4Firing jugak la  ;D  ;D

 >:( >:( >:(