Author Topic: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja  (Read 2041 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« on: January 13, 2009, 08:40:52 PM »
siang tadi dalam kira kira pukul 5 petang, halaman rumah jiran aku di jalan bm5/18 telah dimasuki oleh seorang lelaki india. tapi dia tak sempat masuk kedalam rumah sebab anak akak tu terbatuk. tetapi jejak langkahnya diperhatikan oleh bibiknya. mungkin pencopet itu berfikiran, tiada orang dirumah. lantas, setelah menyedari rumah tidak kosong, dia bergegas keluar memanjat pagar.

sebelum tu... kira kira dalam pukul 3 petang, di kala panas terik, kedapatan satu kereta toyolta heilak (hilux) kale bitu gelap (blue black) berchermin gelap... berlegar legar dan berhenti selama kira kira 10 minit di halaman rumah tu. jika anda terlihat kereta tersebut, sedia melaporkan kepada pak polisi.

abang depan nie baru aje nak buat report polis.

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« Reply #1 on: January 15, 2009, 09:33:06 AM »
elok lah berwaspada sentiasa...siang hari pun dah ada pencuri...berani betul depa ni... >:(

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« Reply #2 on: January 15, 2009, 10:31:03 AM »
rumah itu camne kualitinya? yg semi d tu ke atau banglo tu? kalau semi d tu....dh renovated mcm org kaya punye umah ke?

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« Reply #3 on: January 15, 2009, 11:22:36 AM »
situ kan ada dua je rumah hujung... hujung yang sana ke hujung yang sini. yang rumah cat kale kunin tu. akak tuan rumah tu comissioner of oath atas pejabat pos bsp.

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« Reply #4 on: January 15, 2009, 03:54:07 PM »


Itu modus operandi baru pencuri.. Dah ada beberapa kes penyamun punggah barang ketika penghuni keluar bekerja.  Ada satu kes tu, pencuri tu menyamar seakan2 tuan rumah, bawa kereta rupa sebijik macam tuan rumah punya, balik time tengahari.  Neighbour pulak tak perasan, ingatkan tuan rumah yg balik & punggah barang masa tengahari bute, rupanya penyamun!!! 

So calling all the neighbours, kalau boleh hafal plate no. neighb., so that bila kita rasa tak sedap hati, cuak dsb, tgk betul tak neighb. yg balik ke rumah... bukannyer nak jadi penyebok, tapi tolong menolong....

(tapi masalahnyer.... dah tua2 ni susah bebenor nak ngafal plate no kete, kete sendiri pun kengkadang lupe...hehehehe!!!  ;D)

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« Reply #5 on: January 15, 2009, 05:18:18 PM »
wah...ni mcm kena psang ADT kat sume entrance la camni.....agak2 polis marah tak kalu aku suh diorang pi check umah kalau adt hantar warning kat handphone aku..pastu aku tepon polis...hanya sekadar nak suh check.. ???

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« Reply #6 on: January 16, 2009, 12:18:09 PM »
wah...ni mcm kena psang ADT kat sume entrance la camni.....agak2 polis marah tak kalu aku suh diorang pi check umah kalau adt hantar warning kat handphone aku..pastu aku tepon polis...hanya sekadar nak suh check.. ???

bole apa...aku kalu tinggal rumah lelama, p report terus kat balai polis lagi...tambah2 time balik raya...tak kisahlah raya puasa, haji, cina, india...

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« Reply #7 on: January 16, 2009, 03:06:49 PM »

Polis selalu meronda, lagi2 kalau kit buat aduan...

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: jaga jaga dengan perompak yang berkeliaran di waktu kerja
« Reply #8 on: January 18, 2009, 11:07:40 AM »

Polis selalu meronda, lagi2 kalau kit buat aduan...

betul tu.. ;)