Author Topic: Update on Anjung Suasana  (Read 54166 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Naim

  • Guest
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #30 on: March 03, 2009, 09:28:29 AM »
Win dan Embun,

Dah klik dah link yang Sahabat beri tuh?  Entahler kalau mahal sangat lebey baik pasang ajek grill hahaha.

Tengok2ler...tapikan saya tengok banglo2 yang kat Bandar Bukit Mahkota tuh tak pakai pun grill ...rasa sebuah ajek yang pasang pun.




Naim

  • Guest
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #31 on: March 03, 2009, 09:29:34 AM »
Paling risau nanti lantai kayu yang diorang pasang kat level atas tuh sebab show house yang kosong hari tuh pegi pun dah 'menggelembung'.

Naim

  • Guest
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #32 on: March 03, 2009, 09:47:39 AM »
Semalam ker sana saja jalan2 tengok rumah...borak2 dengan abang yang jaga show house tuh..dia bagitau show house tuh ajek yang tinggal untuk dijual...kalau tak silap RM600k gituler sekali dengan sume2 yang ada kat umah tuh.

embun

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #33 on: March 03, 2009, 01:33:56 PM »
Naim...saya dah link invisible grill tu...ok jugak. Agak2 mahal tak yer? Betullah macam tali je.....


WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #34 on: March 03, 2009, 07:37:29 PM »
Saya pun dah masuk invisible grill.com tu tapi...
TAK FAHAM lerr.. Apa tu? Tali ke? Confuse2 ???
Macam tali.. Tali apa gitu?.. Camne tali boleh cegah jenayah? Betul2 x faham.
 
Semalam ker sana saja jalan2 tengok rumah...borak2 dengan abang yang jaga show house tuh..dia bagitau show house tuh ajek yang tinggal untuk dijual...kalau tak silap RM600k gituler sekali dengan sume2 yang ada kat umah tuh.
Eh, waktu launching as dulu staff yg melayan kami kata show house tu dah ada org beli... :)



Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #34 on: March 03, 2009, 07:37:29 PM »



myst

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #35 on: March 03, 2009, 10:37:01 PM »
Latest pics 22nd Feb

Myst ..beli banglo tuh ker?

Lawa banglo2 kat situ..tapi tak kesampaian  :P

Naim ... sama lah kita ... tak kesampaian juga. Bila nak sampai tak tau lah. Saya ambik Esah ...tu pun setengah nyawa. Tempias angin tiup kat bungalow pun jadi lah.
Tapi baru baru ni dengar next phase rumah sama nanti dah naik 550K. Nasib baik ambik juga sekarang ... kalau tidak tak sampai lagi.

Naim

  • Guest
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #36 on: March 04, 2009, 10:13:40 PM »
Embun, Win,

Itulahkan macam tali...susah orang nak potong tali tuh kot pehtu connect dengan alarm rasanya ..hahaha memandai ajek saya nih.

Naim

  • Guest
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #37 on: March 04, 2009, 10:21:00 PM »
Win,

Tak sure ler mana yang betul sebab abang guard yang jaga show house tuh yang bagitau.

Myst,

Itulahkan dapat tempias angin pun jadilah hehehe.  Saya pun sama amik Esah setengah nyawa jugak...sebab berkenan sangat dengan layout plannya masa first time tengok.

myst

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #38 on: March 16, 2009, 09:00:34 PM »
Tiang yang dia orang baru letak tu nampak OK gak kan?
Lain sikit.

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #39 on: March 17, 2009, 08:07:14 AM »
Saya pun dah masuk invisible grill.com tu tapi...
TAK FAHAM lerr.. Apa tu? Tali ke? Confuse2 ???
Macam tali.. Tali apa gitu?.. Camne tali boleh cegah jenayah? Betul2 x faham.

try tengok kat sini... http://www.invisiblegrille.com/
atau google kat sini
http://www.google.com.my/search?hl=en&safe=off&q="invisible+grill"&btnG=Search&meta=



kat bukit mahkota tu... atau banglolain...
biasanya depa guna tempered glass.. so susah nak pecah...
tak payah pasng grill..


WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #40 on: March 17, 2009, 11:35:28 AM »
Tiang yang dia orang baru letak tu nampak OK gak kan?
Lain sikit.
Ehmmm, ..cam lampu jln putrajaya. Cantik.

embun

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #41 on: March 17, 2009, 01:42:39 PM »
Ehemmm.....Cantikkkkkkkk sangat!  Lain dari lampu seksyen perumahan lain dalam bandar seri Putra ni kan? Best!

Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #42 on: March 17, 2009, 01:48:21 PM »
suka bebenor cik win and embun kita.... :)

embun

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 34
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #43 on: March 17, 2009, 10:07:21 PM »
WRD 6766 - Tiang lampu tu cantik sungguh! Tadi saya pergi tengok sendiri. Kelas!
 Siap gi tengok umah sendiri.....hehehehe dia orang tak pacak lagi depan umah saya !!!!

Naim

  • Guest
Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #44 on: March 19, 2009, 02:07:05 AM »
Saya pun dah masuk invisible grill.com tu tapi...
TAK FAHAM lerr.. Apa tu? Tali ke? Confuse2 ???
Macam tali.. Tali apa gitu?.. Camne tali boleh cegah jenayah? Betul2 x faham.

try tengok kat sini... http://www.invisiblegrille.com/
atau google kat sini
http://www.google.com.my/search?hl=en&safe=off&q="invisible+grill"&btnG=Search&meta=



kat bukit mahkota tu... atau banglolain...
biasanya depa guna tempered glass.. so susah nak pecah...
tak payah pasng grill..



Itulah saya ingat nak pakai tempered glass...tapi tak sure berapa pulak RMnya ... :-\tah sampai budget ker tak?


Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Update on Anjung Suasana
« Reply #44 on: March 19, 2009, 02:07:05 AM »