Author Topic: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah  (Read 1995 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« on: October 13, 2011, 12:29:26 PM »
Ada sape2 tau kenapa pokok depan rumah kat anjung suasana kena korek

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #1 on: October 13, 2011, 01:01:45 PM »
betul ke pemaju yg korek?... pokok hiasan walaupun pokok biasa2 aje... klu dah besar mahal jugak harganya... tak percaya pg survey kat nursery... so mungkin ada yg dah curi...
kat BBM dulu ada misteri pokok mangga hilang...tp skrg dah settle misteri tu....

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #2 on: October 13, 2011, 01:26:17 PM »
Spesis pokok tu nak diganti dgn spesis yang lain. Bila dah di cabut nanti akan diganti dgn pokok lain hehe!!

nshamr

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #3 on: October 14, 2011, 03:03:24 PM »
saya ingat hanya spesis pokok tertentu je yg dia nak ganti tu. pokok dpn umah saya tu x de pulak dia nak cabut or tukar. Apapun yg ada jawapan ni adalah pemaju...  ;)

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #4 on: October 14, 2011, 03:48:44 PM »
Saya ada dapat surat daripada pemaju yang memberitahu bahawa mereka akan menggantikan pokok sedia ada kepada pokok african tulip... surat tu diaorg hantar by hand, sy ambik dalam post box.
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #4 on: October 14, 2011, 03:48:44 PM »



Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #5 on: October 14, 2011, 04:22:34 PM »
Ya betul tu, saya pun dah dapat surat dari pemaju...dah check kat Mr.Google tentang African Tulip ni - http://mgonline.com/articles/africantuliptree.aspx

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #6 on: October 14, 2011, 04:39:05 PM »
bertuah BSP dpt pemaju yg prihatin. cantik gak pokok tu  ;)

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #7 on: October 14, 2011, 05:04:53 PM »
pokok jenis ni memang dah banyak ditanam kat sekitar BSP tak silap saya. dekat jalan rumah saya berbaris pokok ni.
tapi ada yg tukar jadi pokok mangga, jambu dsb sebab lebih datangkan hasil

Ya betul tu, saya pun dah dapat surat dari pemaju...dah check kat Mr.Google tentang African Tulip ni - http://mgonline.com/articles/africantuliptree.aspx

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #8 on: October 14, 2011, 05:08:20 PM »
pokok jenis ni memang dah banyak ditanam kat sekitar BSP tak silap saya. dekat jalan rumah saya berbaris pokok ni.
tapi ada yg tukar jadi pokok mangga, jambu dsb sebab lebih datangkan hasil

Ya betul tu, saya pun dah dapat surat dari pemaju...dah check kat Mr.Google tentang African Tulip ni - http://mgonline.com/articles/africantuliptree.aspx

kalau dapat durian udang merah lagi bagus... ;D ;D ;D

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Anjung Suasana - Kenapa Developer korek semua poko depan rumah
« Reply #8 on: October 14, 2011, 05:08:20 PM »