Author Topic: bila lion group nak buat projek perumahan baru....  (Read 8229 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Asrar Azzahra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« on: November 10, 2011, 11:14:43 PM »
klau kita tgok,bandar seri putra cepat je naik..mana2 tanah yg kosong atau berbukit akan ditarah utk buat perumahan..

tp di bukit mahkota n,punya la lama nak tunggu..

agaknya the lion group nak buat projek jutawan2 je kot mcam banyan close tu..hee..klu perbanyakkan semi-d dn banglo mcam syksyn 6 kan ok..

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #1 on: November 10, 2011, 11:44:48 PM »


on the way ....semi D...

Asrar Azzahra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #2 on: November 11, 2011, 01:05:07 AM »
ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #3 on: November 11, 2011, 05:28:05 AM »
Asrar... penjenayah ni buat kerja bukan kira sunyi atau sibuk.. sama je.
yg penting apa yang kita boleh buat adalah menidakkan 'peluang'.
sebab kejadian yang tidak diingini selalu berlaku bila ada (1) Ada penjenayah. (2) Ada mangsa. (3) Ada peluang.
yg dua pertama tu kita tak boleh kawal. tapi yg ke-3 tu kita boleh kawal sedikit.
Contohnya dengan tidak membiarkan pagar rumah terbuka. Atau menunjuk-nunjuk barangan perhiasan.
Ini sudah mengurangkan peluang penjenayah untuk melakukan jenayah terhadap kita.

seterusnya terserah pada yang Maha Esa kerana walaupun kita dah usaha, ianya masih terjadi. Mungkin sahaja ada hikmahnya.

ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #4 on: November 11, 2011, 07:40:02 AM »
ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.

dalam tahun dopan... :D :D :D

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #5 on: November 11, 2011, 08:35:44 AM »
ye ke?kat syeksyen brapa yer..dari mana dpat perkhabaran ni.klau la betul,alhamdulilah.bkan apa,bukit mahkota n sunyi je..slalu pecah masuk rumah.

dalam tahun dopan... :D :D :D

3 tahun yg lopeh pun cakap cenggitu gak. cakap nak buek semi-d n superlink terrace kat seksyen 7. x buek2 gak huhuhu

akula

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 300
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #6 on: November 11, 2011, 08:42:56 AM »
diorg tunggu sekolah naik dulu kot.. nnt harga boleh up lagi.... sekolah pun dah keluar tender

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #7 on: November 11, 2011, 08:53:29 AM »
the lion sleeps tonight. and tonight and tonight and.... zzZZZzzzzZZzzzz

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #8 on: November 11, 2011, 09:15:26 AM »
Kumpulan singa sebenarnya lebih suka mengambil konsep "save the planet" dan "green peace"... ;D ;D ;D

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #9 on: November 11, 2011, 09:18:54 AM »
Kumpulan singa sebenarnya lebih suka mengambil konsep "save the planet" dan "green peace"... ;D ;D ;D

mungkin kot. satu lagi kena tengok kalender cina ada ong ka tada ong worrr huhuhu

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #10 on: November 11, 2011, 09:21:58 AM »
Kumpulan singa sebenarnya lebih suka mengambil konsep "save the planet" dan "green peace"... ;D ;D ;D

mungkin kot. satu lagi kena tengok kalender cina ada ong ka tada ong worrr huhuhu

singa mana reti baca kalender... dia gigit jer terus... MuaHaHaHa... :D :D :D

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #11 on: November 11, 2011, 10:36:44 AM »
Mengikut orang cina, singa bukanlah salah satu binatang yang terdapat dalam kalendar zodiak mereka. Yang paling hampir dengan singa ialah harimau. Tahun harimau yang akan datang ialah pada tahun 2022. Oleh itu, mungkin pada tahun itulah pembangunan akan dijalankan  ;D ;D ;D

dinikal

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 86
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #12 on: November 11, 2011, 10:48:18 AM »
2 minggu lepas saya saja gi sales office tu, betul la tahun depan nak start projek semi d seksyen 7 dan shop lot d tepi jalan menghala nilai 3 (yg tempat jual cendol mahkota tu) .  tahun..... tahun.... akan datang tak tau bila , semua tanah lot banglo kosong tak terjual akan dibuat banglo dan akan dijual dgn banglonya sekali di sepanjang sek 7, 8, hingga club house, dan jalan yg berkaitan situ akan di up gradekan...... gitu... harap harap jadi lah... jangan janji manismu je

Asrar Azzahra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #13 on: November 11, 2011, 12:15:40 PM »
btul tu..ramai yg ternanti2 kmnculan rumah baru bukit mahkota dan harap servisnya pun berbaloi..umah pun ok..hehe.kalau nak tggu sekolah siap,of corse harga mlambung..apapun,sekolah dah mula nak buat.dah msuk tander dah..

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: bila lion group nak buat projek perumahan baru....
« Reply #14 on: November 11, 2011, 12:19:52 PM »


harga dalam 380k +++.... 8) 8) 8) 8)