Author Topic: Security Guard !!  (Read 3353 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mydotnet

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 78
Security Guard !!
« on: 21 Jan, 04:40:30 PM »
Apa pandangan ko orang tentang security guard yg kita bayar gaji tu? (opppsss aku lom byr lagi utk bln ini..hehe )

Pemerhatian aku dlm masa 2 dan 3 minggu ini, hancusss! Tak berbaloi dgn jumlah yg dibayarrrr............Rasanya kalau sebulan dua lagi camni dan rega yg masih MAHAL, aku akan tarik diri!

adiosss
::Teknologi Terkini Pembelajaran dan Menyemak Bacaan Al-Quran :: http://eqalam.bravehost.com
::Email Marketing - PERCUMA 50K Email Aktif :: http://www.emailtunai.net/janiedotcom
:: Bio-Aura Nano Hai-O....Hanya RM1200 Sahaja!! ::

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Security Guard !!
« Reply #1 on: 21 Jan, 05:16:49 PM »
maaf ini org luar nak menyampuk...

pandangan saya kalau boleh perbaiki mana yg tak betul. Kalau ada cadangan, kemukakan. Kalau boleh biar bersatu, ikut kata majoriti. Sebab kalau sorang tarik diri, maka akan ada yg lain ikut.

Apa yg boleh buat... bersabar, dan cuba perbaiki kelemahan. Mungkin bukan sebab idea adakan guard ini tak baik, cuma mungkin company yg jalankan tugas ni je gagal. So, cari company lain... contohnya kat Mawar sebelum ni pakai Ehsan Security, ok jer servisnya. Ker guna Ehsan Security gak????

Mungkin cara lain, boleh gunakan org2 kena retrench atau pekerja kilang yg dikurangkan masa bekerja. Mereka ni ada ada anak bini nak kena tanggung, insya-Allah akan kerja sungguh2... suruh mereka buat part-time.

Hanya cadangan ku.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Security Guard !!
« Reply #2 on: 24 Jan, 02:04:06 AM »

Mungkin cara lain, boleh gunakan org2 kena retrench atau pekerja kilang yg dikurangkan masa bekerja. Mereka ni ada ada anak bini nak kena tanggung, insya-Allah akan kerja sungguh2... suruh mereka buat part-time.

Hanya cadangan ku.

Baik cadangan tu. Sambil menyelam, sambil minum air. Membantu sambil memberi faedah kepada diri sendiri. Ala-ala smart partnership la ni.

mydotnet

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 78
Re: Security Guard !!
« Reply #3 on: 26 Jan, 02:30:29 AM »
tak tahu lak comp mana....dgr2 frm Bangi Height!  Mahal gilaa charge diaaa..............time2 dok cut semua belanja, rasa amat besar gak RM45 sbulan..............maybe bg berduit lbh, celah gigi je kot... ;D
Lg pun kat sini ada gakk yg tak amik security pun skrg.....so kalau aku tarik diri, takde sape leh salahkan aku kott....hehehe
::Teknologi Terkini Pembelajaran dan Menyemak Bacaan Al-Quran :: http://eqalam.bravehost.com
::Email Marketing - PERCUMA 50K Email Aktif :: http://www.emailtunai.net/janiedotcom
:: Bio-Aura Nano Hai-O....Hanya RM1200 Sahaja!! ::

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Security Guard !!
« Reply #4 on: 26 Jan, 05:53:15 PM »
Bangi Heights tiada perkhidmatan pengawal keselamatan utk dikomersialkan.

ziesham77

  • Guest
Re: Security Guard !!
« Reply #5 on: 26 May, 04:12:22 PM »
No..understand that skg nie tengah gawat tapi utk keselamatan, why not kita sokong this idea (security guard). Kita sepatutnya promote lagi to semua jiran2..then kita bleh plan lagi baik..by transforming community kita to gated area..bayar bulanan pun akan jadik lebih murah..silap2 2 ke 3 ringgit sebulan..why not ?