Author Topic: fikirkan jiran kita  (Read 3738 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: fikirkan jiran kita
« Reply #15 on: December 25, 2011, 02:59:14 AM »
Susah tegur directly to jiran.

Saya tegur jiran sebelah rumah pasal dinding dan bumbung dapur. Saya minta dibetulkan semula. Sampai saya dah pindah pun takde apa-apa dibuatnya.

Dia 'kurang' sikit mesranya dengan saya. Sepatutnya saya yang patut bengang sebab kacau belah rumah saya..ini lain pulak.

Kalau saya report sah-sah susah nanti dia ..so takpelah.

Tu kadang payah dgn "orang kita" ni.. cukup anti dengan perkataan 'teguran' ni.. bila 'ditegur' macam mengguris sangat pada EGO sendiri, macam la diri tu perfect meno.. tak ngaku diri tu pernah buat silap kat mana2.. kalo diorang ni boleh layan EGO dema, perlu ke kite juge tolong layan same dengan berkate 'takpelah'?.. Teman cakap ni pasal dah banyak kali kes 'melayan EGO' ni timbul kat PMC nih.. terutame melibatkan pengubahsuaian rumah (sah/tak sah? tak tau..)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need