Author Topic: Beli apartment di Vista seri Putra  (Read 5971 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #15 on: 22 Feb, 10:48:39 AM »
Valuation bank berapa tu?
Kalau ikut pengalaman tahun lepas, high rise RM120K - Maybank.
Tak tahu la kalau sekarang...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #16 on: 22 Feb, 10:54:24 AM »
Kalau apartment with facilities baru nak jual RM220k dgn luas 1000kps, VSP patut boleh jual dalam RM176k untuk average size 800kps.

So lepas UMLAND launch apartment baru dia, patutnya valuation VSP akan naik sekurang-kurangnya sampai RM170k.

So, fikir-fikirkan lah sendiri.

Tetikus Hensem

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1026
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #17 on: 22 Feb, 11:02:50 AM »
So lepas UMLAND launch apartment baru dia...
Kat mana tu? BSP?

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #18 on: 22 Feb, 11:11:32 AM »
Vista Seri Putra memang value for money.  Sebab ekonomi teruk skg ni, so byk 'Motivated' seller.  Selepas calculation, based on RM 600/m sewa (inclusive RM 90 maintenance fees) harga RM 90k adalah paling ideal (8% yield).  Memang nampak susah nak dpt, tapi kalau rajin cari, insya Allah ada. 

norlizamdsaad

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #19 on: 25 Mar, 11:33:22 PM »
masa saya beli dulu pun apartment vista low rise,harganya Rm 89 k ( 10 tahun lepas ) rumah kosong.memang susahlah nak cari harga 90 k sekarang ni.

Carriezhot

  • Guest
Beli apartment di Vista seri Putra
« Reply #20 on: 25 Sep, 08:58:33 AM »
Salam/Pa Kabar semua

saya org baru kat forum, dah 6 bulan berjinak dengan RC plane..banyak lagi nk belajar
duk dekat Seri Putra Bangi, training ground saya kat lot banglo yg masih banyak kosong bersebelahan seri
Putra Bukit Mahkota
kalau ada geng2 area sana, leh Pm saya, hari sabtu pagi saya selalu ada main di sana