Author Topic: Kejiranan Putra Terrace  (Read 5838 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

irzary

  • Guest
Kejiranan Putra Terrace
« on: February 03, 2009, 04:03:31 PM »
Salam,

Saya adalah kejiranan baru di Putra Terrace.
Dimaklumi bahawa Putra Terrace adalah Fasa Awal di BSP...
Jadi saya rasa banyak info, komuniti dan mungkin aktiviti di Putra Terrace yang boleh dikongsi bersama...
Jadi saya harap, mana2 sahabat di putra terrace dapat berkongsi cerita di sini...

Wassalam

Sahabat

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 161
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #1 on: February 03, 2009, 04:50:06 PM »
Salam,

Saya adalah kejiranan baru di Putra Terrace.
Dimaklumi bahawa Putra Terrace adalah Fasa Awal di BSP...
Jadi saya rasa banyak info, komuniti dan mungkin aktiviti di Putra Terrace yang boleh dikongsi bersama...
Jadi saya harap, mana2 sahabat di putra terrace dapat berkongsi cerita di sini...

Wassalam

Salam..fasa terawal di bandar Seri Putra adalah Vista Seri Putra,Pangsapuri Seri Mawar,Town House yg kt bawah Sekolah Rendah Baru tu pastu Pangsapuri Seri Melati pastu teres pertama kat B.S.Putra Acasia sebelah Seri Mawar then Putra Teres dan diikuti phase yg baru2 tu ;D
« Last Edit: February 03, 2009, 05:00:18 PM by Sahabat »

irzary

  • Guest
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #2 on: February 04, 2009, 09:40:34 AM »
Terima kasih atas info....

irzary

  • Guest
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #3 on: March 01, 2009, 03:50:26 PM »
erm..
kejiranan ramai tp forum sepi...
erm...

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #4 on: March 01, 2009, 04:15:39 PM »
erm..
kejiranan ramai tp forum sepi...
erm...

Mungkin ramai yg belum mengatahui adanya forum ini. Mungkin tiada talian internet utk mereka turut sama berforum. Mungkin juga mereka lebih suka melihat dari luar dari turut sama berforum.  ;D

Segalanya....mungkin  ;D ;D
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

irzary

  • Guest
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #5 on: March 01, 2009, 04:33:01 PM »
itulah... cuma kejiranan d putra terrace ni kalau dilihat dr sudut persatuan, keselamatan kejiranan dan jawatankuasa, agak baik dan tersusun...
Tapi berforum, mungkin juga, talian tel dan internet xde...
xpe la...
mungkin juga selepas ni ada rakan2 dr kejiranan putra terrace nak berheboh di forum ini....

MEEA

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #6 on: April 15, 2009, 10:36:58 AM »
Putra teraace yang kat belah mana ye....saya org baru, saja nak tahu........

irzary

  • Guest
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #7 on: May 06, 2009, 09:35:06 PM »
Putra teraace yang kat belah mana ye....saya org baru, saja nak tahu........

dr tol kemudian simpang ke kanan dan straight sampai jumpa simpang 3...
area perumahan teres dua tingkat belah kanan tu.. putra teres....
tq

Sahabat

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 161
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #8 on: May 07, 2009, 12:50:48 AM »
Putra teraace yang kat belah mana ye....saya org baru, saja nak tahu........

dr tol kemudian simpang ke kanan dan straight sampai jumpa simpang 3...
area perumahan teres dua tingkat belah kanan tu.. putra teres....
tq

Depan kedai haji tapah tu.... ;D ;D ;D

Oren4013

  • Guest
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #9 on: May 15, 2009, 07:44:14 PM »
Salam buat ahli2x kejiranan PT,

Dah lama sebenarnye nak join you all... Almaklum la.. kesibukan keja kekadng tak mengizinkan.

Yg lain2x mana?? mgkin sibuk gak kut.. atau lebih selesa sembang dgn capteh.

Apa pun Salam perkenalan buat you all..

locume

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • selagi hayat dikandung badan
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #10 on: August 24, 2009, 12:30:16 AM »
Assalammualaikum dan Salam Ramadhan untuk semua  :).

Saya, Azmi Omar, jiran baru di kejiranan ni. Baru hari ni masuk forum ni. Memandangkan saya tak berapa faham dengan kejiranan2 yang ada di sini, boleh tak dari kalangan saudara yang boleh bercerita serba sikit tentang Bandar Seri Putra ni. Saya tinggal di No. 38, Jalan Seri Putra 2/4D, tapi saya tak tau panggilan untuk kejiranan saya tu. Jiran2 di sini pun, saya tak berapa kenal.

Selama saya di sini, ketua blok pun saya tak kenal dan tercari2  :(. Diharap, ada sesiapa yang dapat membantu saya tentang maklumat tersebut.

Sekian, wassalam

rodzi

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 43
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #11 on: June 03, 2010, 10:41:08 PM »
baru- baru kecoh tentang kedai mamak yang pengotor , tak halal, dan.. macam-macam.. ada sesipa yang nampak atau dengar tentang restoran tapah dan kedai seangatannya ditempatkita.. info lah sikit.. supaya kita makan dari makanan yang bersih dan halal

Taska & Tadika Duniaku Ceria

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 22
  • 'Everyday is a new experience for your child'
    • Our website:Duniaku Ceria Childcare Centre & Kindergarten
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #12 on: October 27, 2010, 07:59:44 PM »
Salam perkenalan. Saya baru je join forum ni eventhough dah tinggal kat PT since 2006. Baru je tau pasal forum ni. Bagus jugak ada forum ni. Ye la, masing-masing sibuk nak berinteraksi selalu pun bukannya ada masa.  ;D
TASKA DUNIAKU CERIA
(JKM Reg. No: B/TI 176/2013)
42, Jln. Seri Putra 2/4B, Bdr. Seri Putra

TADIKA DUNIAKU CERIA
(KPM Reg. No: PPDHL/BOB 4191)
2, Jln. Seri Putra 2/3G, Bdr. Seri Putra

Tel: 019-21041210
Tel/WHATSAPP: 019-3823494

Find us on Facebook @ Duniaku-Ceria-Childcare-Centre-Kindergarten

netroais

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #13 on: September 23, 2013, 06:17:33 PM »
mmg sepi betul forum putra terrace nie..last orang comment tahun 2010....3 tahun sudah berlalu..just nak tanya..ada sesiapa dari Putra terrace yg jiran nak jual rumah, or dah jual rumah area nie...saya nak tau berapa harga market semasa untuk kawasan putra terrace nie...?? untuk rumah kosong, tak renovate..terima kasih

cikenet

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 59
Re: Kejiranan Putra Terrace
« Reply #14 on: November 13, 2013, 11:37:54 AM »
sy baru jer beli (baru x baru dh setahun ler gak)...end lot tp thru agen...
ms tu rega yg sy dpt 300k....itu pn setelah sekian lama mencari....pada masa yg sama survey endlot kt cni smuanya rata2 dh 340k ke atas....